Moziban is láthatóak lesznek a Metallica koncertfilmjei

2023.08.07. 15:44
A legendás rockbanda, a Metallica augusztus 19-én és 21-én is fellép a texasi Arlingtonban az AT&T Stadionban. A két koncert két részben világszerte megtekinthető lesz a mozikban is, köztük négy budapesti filmszínházban.

A világhírű metálcsapat idei lemeze, a 72 Seasons megjelenése után kezdett világ körüli turnéba. A Metallica az M72 koncertsorozat részeként lép fel augusztus 19-én és 21-én a Dallas Cowboys NFL csapatának otthonában, ami Észak-Amerikában, valamint Közép-, és Dél-Amerika nagyobb részén élőben látható a mozikban – közölte a Pannónia Movie Kft. hétfőn.

A többi földrészen, vagyis a latin-amerikai országokban, Európában, Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és Óceániában

a vágatlan felvételt néhány óra csúszással, az adott időzóna főműsoridejéhez igazítva sugározzák műholdon keresztül.

Az említett napokon a kétrészes, csaknem háromórás koncertélmény 16 óra 30 perctől és ráadásként 20 órától is átélhető lesz a Cinema MOM, a Pólus Mozi, a GoBuda Mozi és a Lurdy Mozi termeiben.

A két előadás menete teljesen más zenei listákból áll. A Metallica új lemezét, a 72 Seasons debütáló albuma, a Kill 'em All 40. jubileumára időzítette. Az M72 turné nemcsak a friss dalokról szól, hanem 1981 óta íródó történet egészéről, így a kétrészes esemény több mint harminc számot vonultat föl a banda diszkográfiájából.

A show különleges színpadelrendezéssel fut, amely 360 fokban teszi lehetővé a fellépés mozis közvetítését, a nagy vásznas kép- és hangrendszerrel minden rajongó közel érezheti magát a történésekhez.

Az április közepén, saját kiadásban megjelent 72 Seasonst a zenei szaksajtó kritikusai kedvezően fogadták, köztük a rangos Rolling Stone magazin újságírója is.

A James Hetfield gitáros-énekesből, Lars Ulrich dobosból, Kirt Hammett gitárosból és Robert Trujillo basszusgitárosból álló együttes korábban 2016-ban jelentkezett nagylemezzel utoljára. Idén Gred Fidelman produceri segítségével született meg a 77 perces, tizenkét dalos album, amelynek globális premierje szintén elérhető volt néhány hazai moziban.