Meghalt Johnny Hardwick

2023.08.10. 21:27
59 éves korában meghalt Johnny Hardwick, akit leginkább Dale Gribble hangjaként ismerhet a nagyközönség a Texas királyai című animációs amerikai televíziós műsorból.

A tehetséges szinkronszínészt – aki az ikonikus animációs sorozatban Hank Hill szomszédját, Dale Gribble-t alakította az 1997–2010 közötti 258 epizódban – kedden holtan találták texasi otthonában. Hardwick a műsor írójaként, szerkesztőjeként és producereként is dolgozott, és négy Prime Time Emmy-jelölést kapott. 1999-ben Emmy-díjat nyert a Texas királyai produceri munkájáért. 

Hardwickot a helyszínen halottnak nyilvánították, idegenkezűség gyanúja nem merült fel. A halál oka egyelőre ismeretlen – számolt be a TMZ.

Hardwick a texasi Austinban született, és a Texas Tech Universityn tanult, ahol újságírásból szerzett diplomát. Ezután egy évtizeden át csaposként dolgozott bluesbárokban Dallasban és Austinban, mielőtt 1990-ben elkezdte stand-up comedy karrierjét.

Ő lett az első stand-upos, aki fellépett a Jon Stewart Show-ban. Hardwick leszerződött a Strauss-McGarr ügynökséghez, és sikeres stand-up karrierbe kezdett, később Amerika-szerte fellépett. 

Egy Los Angeles-i fellépése után, amelyben előadott egy, az apjáról szóló jelenetet, megkereste Greg Daniels televíziós író és producer, valamint Mike Judge, a Beavis és Butt-head írója, akik a Texas királyait készítették.

Hardwick texasi humora felkeltette az érdeklődésüket, ezért felajánlottak neki egy írói szerepet a sorozatban, ami miatt Hardwick Austinból Silver Lake-be költözött. Hardwick végül Gribble szerepét kapta meg, miután Daniel Stern visszautasította a lehetőséget.

Az elmúlt években a sztár létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen dalparódiákat és monológokat adott elő Gribble stílusában, miközben a híres napszemüvegét és narancssárga sapkáját viselte.