Geszti Péter szerint egy nagy kocsmát kreált a média a virtuális világból

2023.08.18. 16:04 Módosítva: 2023.08.18. 16:04
Geszti Péter egy csütörtöki interjúban elmondta, a közösségi média a világ összes kocsmáját egybenyitotta, ahol mindenki a saját igazáért küzd, és gyűlöli azokat, akik nem értenek egyet vele. Kiemelte, Magyarországnak meg kell találnia belső egyensúlyát.

Geszti Péter, dalszövegíró-reklámszakember csütörtökön adott interjújában elmondta, szerinte Magyarország digitális feudalizmusban él. Ezt azzal magyarázta, hogy az országnak minden technológiai eszköz rendelkezésére áll ami segíti a fejlődésben, „gondolkodásmódban mégis visszamentünk a vármegyék és főispánok világába” – fogalmazott.

Geszti véleménye szerint ez a fajta gondolkodásmód nem tud érdemi változásokat elérni a néplélekben. Arról is beszélt, hogy amióta a közösségi média egy nagy „kocsmát” kreált a virtuális világból, azóta,

az embereknek megnőtt az igénye a szórakoztató tartalmak fogyasztására, és lecsökkent az egymásra fordított valós idő értéke

– vélekedett.

Bevallotta, ő maga is túl sok hírt fogyasztott az elmúlt időszakban, és figyelmeztetnie kell magát, hogy visszafogja ennek mennyiségét. További megoldásként megemlítette a tudatosság és az önismeret fontosságát, ugyanis ezek fejlesztésével válik ellenállóvá az ember „a világ tolakodásával” szemben.