Az atlétikai világbajnokság után ünnepi tűzijátékkal koronázhatjuk meg a hétvégét

2023.08.18. 18:04
Szombattól kilenc napig a sporté a főszerep, ugyanis kezdetét veszi az atlétikai világbajnokság, vasárnap pedig az államalapítás ünnepére várhatók különféle kulturális programok Budapest-szerte.

Habár közeledik a nyár vége, azonban a We Love Budapest szerint emiatt nem érdemes szomorkodni, ugyanis több olyan szabadtéri program is várható a hétvégén, amelyeken még ki lehet élvezni a nyári időjárást.

Augusztus 19., szombat

Atlétikai világbajnokság 2023: Idén több mint 200 országból érkezik 2000 atléta Budapestre, hogy a sportok királynőjét ünnepelje. A kilenc napon át tartó atlétikai világbajnokságon olyan versenyszámokban lehet szurkolni, mint a 100 méter síkfutás, a diszkoszvetés, a súlylökés, a kalapácsvetés, a gerelyhajítás, a hármasugrás, a rúdugrás, a távolugrás és a magasugrás.

A rendezvény egy vadonatúj helyszínen, a még építés alatt álló Nemzeti Atlétikai Központban is zajlik majd, amely már majdnem elnyerte végleges formáját. Az épület Közép-Európa legnagyobb verseny- és edzőközpontja lesz.

Az eseményen a magyar csapattal is találkozhatunk, ugyanis a három Európa-bajnoki érmes versenyző, Kozák Luca, Madarász Viktória és Halász Bence biztosan ott lesz a mezőnyben. Rajtuk kívül pedig még további 20-25 magyar atléta is kiharcolhatja jogát a részvételhez.

Kenyérlelke Fesztivál – augusztus 19. és 20. között: Idén is megtartják a különböző típusú kenyereket felvonultató Kenyérlelke Fesztivált. A rendezvény célja, hogy visszaemelje a köztudatba az „igazi”, hagyományos kenyér fogalmát. A találkozón kenyérsütő versenyt is rendeznek, amelyen bárki elindulhat.

LavaLava x Katttarzis Open Air: Szombaton szabadtéri nappali-éjszakai bulin vehetünk részt a város szívében. Egy maratoni open air erejéig összebútorozik a Katttarzis és a LavaLava, hogy a Margitszigeti Kristályvíz korábbi palackozóüzemének udvarán várja a bulizni vágyókat.

Augusztus 20., vasárnap

Janikovszky Piknik: A Janikovszky Éva írónőről elnevezett parkban rendeznek közösségi, összművészeti pikniket vasárnap. Az egész családnak az eseményen a helye, ugyanis a szervezők a gyerekekre és a felnőttekre is gondoltak. Délelőtt 11:00-től gyerekprogramok, 16 órától Darvas Kristóf-koncert, majd este táncház és kertmozi várja az érdeklődőket.

Pezsgő, hajó, tűzijáték az Onyx Műhelyben: Augusztus 20-án 18 órától hajóra szállhatunk, ahonnan közösen nézhetjük az ünnepi tűzijátékot. A program az Onyx Műhelyben kezdődik, ahol a Metropolisz menü fogásaiból lehet kóstolni, amelyek mellé pedig az estén debütáló, a Sauska Pincészettel közösen készített Onyx Brut Nature Magnum Vintage 2017 nyerspezsgőt kínálják.

A Műhely vacsorája után a Vigadó téren horgonyzó Várhegy hajóra szállva a budapesti panorámás hajókázással koronázhatjuk meg az estét.

Ha pedig valakiben felmerül a kérdés, hogy honnan érdemes megnézni az augusztus 20-i tűzijátékot, akkor erről itt tud bővebben tájékozódni.