A Honeybeast és a Neoton Família közösen szántja fel a színpadot

2023.08.25. 14:20
Több tucat színházi produkcióval, koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves vásárral várják a budapesti Te!Feszt látogatóit a Podmaniczky utcában augusztus 25–27. között.

Az első TE!Feszt fesztivált két évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány után rendezték meg. „Abban az időszakban a nézők csak online nézhettek színházi előadásokat, a színészek pedig nem kaptak semmilyen visszajelzést, ezért nekik is nagy igényük volt arra, hogy találkozzanak a közönséggel, és ez a szabadban történjen. Ezért döntöttünk úgy, hogy az összes színházat meghívjuk” – mondta a kultúra.hu-nak Gálvölgyi Dorka, a fesztivál főszervezője, az Eötvös10 igazgatója.

PÉNTEK ESTE HONEYBEAST-KONCERT LESZ, SZOMBATON NEOTON, VASÁRNAP PEDIG A MIDLIFE CRISIS A BONBONNAL.

Eddig Terézváros szívében, az Andrássy úton, a Kodály körönd közelében, idén viszont az atlétikai világbajnokság hétvégi maratonfutása miatt kivételesen a Podmaniczky utcában rendezik meg a Te!Feszt összművészeti fesztivált.

Gálvölgyi Dorka arról is beszélt, hogy mára természetessé vált, hogy a terézvárosi kulturális intézmények részt vesznek a fesztiválon. „Rengeteg gyereknek szerez örömet, amikor a bábszínházból a színészek kihozzák a bábokat, és a kedvenc mesehőseikkel testközelből is találkozhatnak.

Két éve az Örkény verssátrának is óriási sikere volt, a Vígszínház művészei pedig minden évben dedikálnak a sátrukban.

A Te!Feszt fellépői annak is örülnek, hogy egymással találkozhatnak, a közönségtől pedig élőben kaphatnak visszajelzést. Az eredmény gazdasági szempontból, a jegyeladási adatok alapján is egyértelmű.”

Ezeken kívül majd minden olyan színház bemutatkozik, amelynek van zenés produkciója. „Terézváros szinte összes civil szervezete jelen lesz, és ők is hoznak programokat, így próbáljuk segíteni-támogatni őket. Például az SOS Gyermekfalvak munkatársai nevelőszülőket toboroznak majd, és kint lesz az Igazgyöngy Alapítvány boltja is” – tette hozzá Gálvölgyi Dorka.

A Te!Feszt részletes programja itt olvasható.