Taylor Swift elérte a havi százmillió feletti hallgatói számot

2023.08.31. 05:43
A Taylor Swift körüli őrület úgy tűnik, elérte a legmagasabb szintet, hiszen az előadó a legsikeresebb énekesnő lett a Spotifyon. Swift az első női énekes, aki elérte a havi százmillió feletti hallgatói számot.

Taylor Swift 2006-os debütáló albuma óta uralja a toplistákat és a popzenét. Tizenkét Grammy-díj, egy Emmy-díj és százegy Guinness-rekorddal a háta mögött Swift az elmúlt évtized egyik, ha nem a legsikeresebb énekesnője. Legújabb, The Eras Tour nevezetű turnéja sorra hozza a telt házakat, a rajongók vérre mennek egy-egy jegyért és tele vannak a közösségimédia-oldalak a koncertfelvételekkel. Így egyáltalán nem meglepő, hogy Swift a Spotifyon is tarol.

A zenei streamingplatform közösségimédia-oldalán jelentette be, hogy az énekesnő új rekordot állított fel.

A királynő. Augusztus 29-én Taylor Swift lett az első női előadó, aki elérte a havi százmillió hallgatót, ezzel pedig Spotify-történelmet írt

– olvasható a bejegyzésben.

A legtöbb havi hallgatót a The Weeknd hozza a platformnak, több mint 110 millióval. A harmadik helyen Bad Bunny áll 80 millióval, a negyediken pedig Ed Sheeran 77 millióval.

Taylor Swift Spotify-sikere azután érkezett, hogy kiadta legújabb re-recording (újra felvett) albumát Speak Now (Taylor’s Version) címmel. 

A lemez egyből a Billboard Top 200 élén landolt, ezzel pedig Swift lett az első női előadó, akinek egyszerre négy albuma szerepelt a top tízben.

Legújabb amerikai turnéjának végén az énekesnő bejelentette, hogy ősszel érkezik az 1989 (Taylor’s Version). Az újra felvett lemezek története 2019-re nyúlik vissza, amikor az ismert menedzser, Scooter Braun felvásárolta Swift dalainak jogát. Az énekesnő hatalmas hátbaszúrásként élte meg a történteket és – mivel a dalokat nagyrészt ő maga írta – kitalálta a Taylor’s Version koncepciót. Így az új felvételek már teljes mértékben az ő kezében lehetnek.

Az előadó The Eras Tour turnéja jövő nyáron érkezik Európába, és bár Budapest nem szerepel a helyszínek között, a magyar rajongók már beszerezték jegyeiket Bécsbe, Varsóba és más városokba. Swift sikerét az is bizonyítja, hogy az olcsónak nem mondható jegyek percek alatt keltek el. Az énekesnő valóban az évtized egyik legbefolyásosabb előadója, és ha csak a számokat nézzük, ez egy ideig még így is marad.