Márkó és Barna Síkideg – Hőguta és ájulás a Strandon

MarkoBarna
2023.09.02. 12:50
A népszerű podcastduó ezúttal szólóban jelentkezett, ugyanis Barna 40 fokos lázzal feküdt otthon, miközben Márkó a 40 fokos színpadon tartotta a frontot Lil Frakk-kal és 6363 Gegével. Egy teljesen atipikus adás teljesen tipikus problémákkal.

A Strand Fesztiválon való fellépés előtt egy nappal Barna ágynak esett, így nemcsak az vált esélytelenné, hogy megjelenjen a fesztiválon, de az is, hogy egyáltalán a szemhéját felnyissa. Mivel azonban két vendége is volt a produkciónak, úgy döntöttek, hogy Márkó elég lesz egyedül ahhoz, hogy felidegelje magát Jorgosszal és Gegével, és kiderüljön, hogy az idegeskedésnek nincsenek konkrét szabályai. Bárhol, bármikor és bárki művelheti. A lényeg csak annyi, hogy vigyázzunk egymás mentális egészségére. 

Ha már egészség: a koromfekete színpadra a beszélgetés alatt végig odatűzött a nap, és ez a nyár egyik legmelegebb napján kétszeres ájulást okozott.

A rajongók helyett azonban sajnos először Lil Frakk csekkolt ki, aki megdöntötte az ülve ájulás Guinness-rekordját, majd Márkó szeme előtt sötétült el a világ.

A technika sem úszta meg, a színpadon összesen két laptop adta fel a munkát. Csodával határos módon mégis sikerült megmenteni az adás egy részét, így a Márkó és Barna Síkideg szeptemberi turnéja előtt is van mit nézni és hallgatni.

Például kiderül, hogy miért készítenek a zenészek a színpadról fotókat a közönséggel a háttérben, és hogy mi történik az exponálás pillanatában. Gege számonkéri azokat, akik az apróságokon idegeskednek. Szerinte ventilálás és ventilálás között van különbség, mondja ezt úgy, hogy a színpadon egy darab ventilátor nem sok, annyi sincs. Jorgosz azokra mérges, akik a semmiből előtűnve írnak rá, hogy fel tudja-e írni őket a saját koncertjére. A csúcs az, amikor még csak nem is az ő, hanem egy másik előadó koncertjére akarnak bejutni, és úgy gondolják, Jorgi lesz a hídember, aki ingyen átsegíti őket a biztonsági kapukon. 

Az adásból kiderül, hogy mik azok a dolgok, amiket semmiképpen sem kellene becézni, hogy kell szakszerűen lebetűzni egy wifijelszót, különös tekintettel az y-ra, illetve az is, hogy a három férfi közül melyik a legbátrabb, aki éjszaka ki meri lógatni a lábát a takaró alól. 

Szabad sört inni az utcán? Szabad visszaszólni a köztereseknek? Szabad járkálni sötétedés után a Blahán vagy a Keletinél?

Jorginak volt szüksége egy kis budapesti eligazításra, ugyanis ő az, akit minden biztonsági alkalmazott egyből megtalál. Gege pedig végre lerántja a leplet a koccintás kameóról, és hárman együtt felvették a kesztyűt a koccmaffia ellen. A végére annyit ittak az idegeskedés elixírjéből, hogy végül csak egy viszlátte macchiatónak maradt hely. 

Szeptemberben indul a Márkó és Barna Síkideg éves turnéja. Ha a jövőben nem akarsz lemaradni a jegyekről, akkor keresd fel a @linczenyimarko és @turaibarnabas vagy a @sikidegvagyok oldalakat, és kattints a jegyek highlight-ra.

A szeptember 13-i Mad Garden-eseményre itt tudtok még jegyet venni.

(Borítókép: Turai Barna és Linczényi Márkó. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)