Így is lehet országimázst építeni

2023.09.27. 16:50
Szeptember 28–29-én konferenciát rendez a Pajtakult és a Fonó, amelyben két panel szervezőjeként a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat is részt vesz. A rendezvényen a pajtaépítészet aktuális kihívásai és zenei szakmai kérdések is terítékre kerülnek.

Neves építészek részvételével kerekasztal-beszélgetésen tárgyalják a pajtaépítészet lehetséges irányait és XXI. századi kihívásait, az egykori gazdasági épületek felújításának és hasznosításának alternatíváit a Pajtakult és a Fonó közös konferenciáján. A rendezvényen fotókiállítás nyílik a Pajtakult elmúlt két évben készített képeiből, a tárlatot Sebő Ferenc, a Nemzet Művésze nyitja meg. Országimázs, országépítés a pajtákon keresztül címmel cserélnek eszmét szakemberek a Magyar Krónika részvételével.

Miénk volt a tér címmel osztják meg mikroterekben és pajtákban szerzett tapasztalataikat zenekarok és művészek, és külön kerekasztalnál találkoznak a nyári fesztiválok képviselői is. A továbbiakban olyan szakmai kérdéseket tárgyalnak még, mint a sikeres vállalati és művészeti együttműködések és a mecenatúra, a kultúra megjelenése a médiában és médiatrendek, valamint szervezéssel kapcsolatos marketingkihívások. 

Mindkét napot Pajtakávéház zárja, pénteken a Magyar Krónika mutatja be legújabb, őrségi lapszámát borkóstolóval összekötve. A rendezvényhez kapcsolódó zenei programban csütörtök este

INGYENES KONCERTEN LÉP FEL A BOYONGÓ, AKIK SZÁMOS ZENEI STÍLUSBÓL VÉGÜL KÖZÖS NEVEZŐKÉNT A MAGYAR NÉPZENÉT HATÁROZZÁK MEG.

Péntek reggel Dúdolj! Ringass! Táncolj! címmel Paár Julcsi zeneterapeutával élhetnek át közös, felszabadító zenei élményt a legkisebbek és családtagjaik. Péntek este három táncház is betölti majd a házat: bolgár, moldvai és vonós zenérre is táncolhatnak a Fonóba érkezők.

A Martenica bolgár táncháza ebben az évadban indult útjára, a Berka 15 éve tartja moldvai táncházát a Fonóban, amelyhez mindig csatlakozik egy vonós táncház is, ezúttal Kónya Előd és barátai húzzák majd a talpalávalót.

Szombaton Volkova magyar–orosz dalszerző lép színpadra ezúttal szólóban, saját, cigány és orosz dalokkal.

Pátkai Rozina triójával érkezik ugyanezen az estén, hogy egyéni zenei világába engedjen betekintést, amelyhez társai Tóth István (gitár) és Szabó Dániel (dob és ütőhangszerek) lesznek.

A konferenciaprogramra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fono@fono.hu e-mail-címen lehet. A csütörtök esti koncertre ingyenes a belépés és regisztrálni sem kell, a többi eseményre jegyet a Fonó weboldalán lehet vásárolni.