Kovács András Péter: Kutyaszarba léptem mezítláb

DSC0213 copy
2023.10.14. 13:02
Miért adtak gyerekkorunkban mindenre kúpot; meggyorsítja-e a folyamatokat, ha sírunk az ügyintézők előtt; és jó érzés-e mezítláb kutyaszarba lépni? Ilyesmiről volt szó a Márkó és Barna Síkideg legújabb epizódjában, a vendég Kovács András Péter (KAP) humorista volt.

Barnának felnőttként tűnt fel, hogy gyerekkorában valamiért minden egészségügyi problémára a kúp volt a megoldás. A másik ilyen furcsaság, hogy egész gyerekkorát hátrahajtott fejjel töltötte, hogy hasson az orrcsepp. Most jött csak rá, hogy az orrcsatorna nem felfelé fut, hanem az arcüregbe befelé.

KAP háromgyerekes apukaként alaposan kiművelte magát az olyan fogásokban, amikkel úgy lehet lefogni a gyereket, hogy bármilyen gyógyszert be lehessen adni neki.

A kisgyerekeknek ugyanis még rövidebb a karjuk, mint a fejük, ezért egy ügyes manőverrel egy kézzel le lehet fogni őket, míg a másikkal be lehet adni a gyógyszert. Márkó azt a hangfrekvenciát találta meg, amit a gyereke fülébe dúdolva mély álomba tudja ringatni akár egy transzatlanti repülőút idejére is.

Nemrég, amikor Márkó gyereke épp kórházban volt, és muszáj volt gyorsan elintéznie valamit, arra is rájött, hogyan lehet meggyorsítani az ügyintézést. Először vitatkozott az ügyintézővel, majd miután látta, hogy itt semmi más nem fog működni, úgy döntött, elsírja magát.

Így azonnal sikerült elintéznie, amit szeretett volna.

Barna szerint az ügyintézők valamiért mindig ugyanúgy néznek ki. Mintha egy furcsa gombóc fagylalt és egy kicsi vörös egzotikus madárka keresztezései lennének.

Síkideg azonosítás

KAP azt mesélte, nemrég felhívták a bankjától, de amikor arról érdeklődött, hogy miért keresik, kiderült, hogy addig nem mondják el, amíg nem azonosítja magát. András erre elkezdett vitatkozni, hogy először mondják meg, miért keresik. Miután tíz percig vitatkoztak egymással, az ügyintéző végre kinyögte, hogy pénzt akartak levenni a számlájáról Bogotában. A humorista ezek után készségesen azonosította magát.

Márkót nagyon fel tudják húzni az előre programozott illatosítók, amik teljesen váratlanul automatikusan sprickolnak, majd szépen lassan rágyöngyöznek a homlokunkra.

Márkónak volt egyszer egy autója, aminek ugyan nem lehetett becsukni a jobb első ajtaját, nem lehetett kinyitni a bal első ajtaját, de azért vett bele egyszerre tizenhat Wunderbaum illatosítót. Így viszont minden balkanyarnál olyan szagfelhő ütötte meg, amitől teljesen bekábult. 

A fiúk idegeskedtek azon is, hogy már ott tart a világ, hogy nem elég, hogy palackozott vizet iszunk, már vízgépeket is lehet kapni.

Márkó egyik barátja mesélte például, hogy náluk az irodában egyszer kigyulladt a vízgép.

Barna pedig attól készül ki, amikor olyan motivációs szövegeket írnak az ásványvízre, aminek semmi köze ahhoz, ami a palackban van. 

KAP azt mesélte, nemrég kutyaszarba lépett mezítláb a strandon. A szabadstrand bejáratánál ugyan van egy gigantikus tábla, amire ki van írva, hogy a strandra kutyát vinni tilos. Ezt persze a kutyák nem tudják elolvasni, a gazdákat pedig nem érdekli, vagy azt gondolják, nem ezekre az esetekre találták ki a tiltást, ez rájuk nem vonatkozik.

KAP felidegesíti magát azon, hogy behozzák a kutyát, majd azon, hogy miért idegeskedik ezen. Végül aztán attól készül ki teljesen, hogy belelép, majd a lábujjai között szétplöttyen a kutyaszar, feltörő bűzzel.

A Márkó és Barna Síkideg hatodik évada kéthetente jelentkezik, havonta egyszer pedig élőben is el lehet látogatni a felvételekre, a jegyekről a @linczenyimarko és a @turaibarna Instagram-oldalakon lehet tájékozódni.

Ha kíváncsi vagy, milyen Márkó és Barna élőben, akkor gyere el december 27-én az Akváriumba, a Márkó és Barna Síkideg ünnepi adására, ahol 3 meglepetés-sztárvendég is érkezik a fiúk mellé! A jegyvásárlás ma indul, kattints az olcsóbb, early bird jegyekért!

A Márkó és Barna Síkideg korábbi epizódjai itt nézhetők vissza.

(Borítókép: Linczényi Márkó, Kovács András Péter  és Turai Barnabás. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)