Halálközeli élményéről számolt be Bodrogi Gyula

2023.10.21. 09:50
Az egész ország aggódott a legendás színészért, amikor tavaly másodjára is kórházba került és mint kiderült, a klinikai halálból hozta vissza Merkely Béla professzor. Bodrogi Gyula elmondása szerint nem emlékszik sokra az egészből, de ami mégis megmaradt, azt most felidézte a számára is rémisztő esetből.

Mint megírtuk, tavaly másodjára is kórházba került a Kossuth- és Jászai mari díjas színész, Bodrogi Gyula. Ugyan azt gondolta, többé nem fog színpadon állni, újabb darabban játszik.

Légszomjjal küzdöttem, de nem gondoltam, hogy nagy a baj

− idézte fel Bodrogi, és hozzátette, nem akarta újból zavarni Merkely professzort és még néhány napig figyelni akarta állapotát, mielőtt orvoshoz fordult volna. Felesége, Angéla azonban érzékelte a helyzet súlyosságát és egyből kihívta  a mentőket férjéhez. 

Lementem a lépcsőn, és én a többire már nem emlékszem, nem emlékszem semmire az egészből. Amikor legközelebb magamhoz tértem, már kórházban voltam

− folytatta a Nemzet Színésze. 

Hozzátette, hogy megijedni sem volt ideje a történéseken, úgy felgyorsultak az események. Kiemelte, felesége helyette is aggódott, leginkább akkor, amikor Merkely Béla közölte, Bodrogi Gyula már „odaát van”. A színész elmondta, a mai napig nehezen hiszi el, hogy a klinikai halál állapotából egészen idáig vissza tudta tornázni magát, ugyanis most „nagyon jól van”. 

Angéla eddig is vigyázott rám, de gondolhatja, azóta, mint egy porcelánbabára. Mindig tudtam, hogy a szeretet ereje gyógyító, de most már saját példámon is látom. Mert én akkor – egyébként azóta is – annyi szeretet kaptam a páromtól, a családomtól, a kollégáktól és a csodálatos közönségtől, hogy ennek nem is lehetett más vége, csak gyógyulás

− zárta nyilatkozatát a Borsnak.