Történelmi siker született a Country Music Awards díjátadóján

2023.11.10. 12:08 Módosítva: 2023.11.10. 12:08
Tracy Chapman nyerte az év daláért járó díjat a Country Music Awards gáláján. Az énekesnő az első fekete dalszerző, aki megkapta az elismerést – ráadásul harmincöt évvel azután, hogy a nyertes számból sláger lett.

Chapman november 8-án Nashville-ben, a CMA ceremóniáján nyerte el a fődíjat, a győzelemről a Rolling Stone adott hírt. Az annuális díjátadó a countryzene egyik legkiemeltebb eseménye. 

A fast car című szám 1988-ban óriási siker volt.

Chapman dalát Luke Combs is feldolgozta idén, és ez a verzió tette ismét népszerűvé az egykori slágert. Combs feldolgozása több zenei listán, például a Billboard magazin Country Airplay chartján is az élre tört. A lista az amerikai countryzenei állomásokon legtöbbet játszott dalokat követi nyomon.

Példátlan eredmény

Tracy Chapman így az első fekete nő, aki a lista 1990-es létrehozása óta az első helyig jutott. A reflektorfényt kerülő énekesnő nem volt jelen a díjátadón, nevében Sara Evans műsorvezető olvasott fel egy szöveget.

Sajnálom, hogy nem tudtam ma este csatlakozni hozzátok. Igazán megtisztelő, hogy a dalomat harmincöt évvel a debütálása után újból elismerik

– írta Chapman, aki köszönetet mondott Combsnak és a dal rajongóinak.

Régi motoros

Combs előadásában a dalt az év kislemezének is megválasztották. Az énekes beszédében megköszönte Chapmannek, hogy megírta „minden idők egyik legjobb dalát”.

Az 59 éves Chapman összesen tíz albumot adott ki, és számos elismerést, köztük négy Grammy-díjat is kapott. A Fast Car eredetileg Chapman debütáló, azonos című lemezére készült.