Igazi sztárparádé volt egy pénteki aukción Londonban

2023.11.11. 16:39
Pénteken aukciót tartottak Londonban, ahol egyes popikonok legnépszerűbb és leginkább rájuk emlékeztető tárgyait kínálták eladásra. Egyebek mellett Amy Winehouse, David Bowie és Michael Jackson ikonikus kellékei is új tulajdonosra leltek az eseményen.

A Londonban megrendezett pénteki aukció alatt több világhírű popikon személyes tárgya is előkerült. Ezek között ott volt George Michael egyik kabátja, Amy Winehouse Back to Black-parókája, de voltak David Bowie-tól, az Oasistől és The Beatlestől származó darabok is. 

A prímet azonban Michael Jackson fekete-fehér kabátja vitte, amit a 2009-ben elhunyt előadó egy 1980-as évekbeli Coca-Cola-reklámban viselt. A kabát azért lett annyira népszerű, mert a forgatások alatt egyszer lángra kapott viselés közben, ami miatt Michael Jackson súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Az ikonikus ruhadarab közel 110 millió forintnak megfelelő összegért került új tulajdonosához.

Ezt a kabátot viselte az Aretha Franklinnel előadott I Know You Were Waiting (For Me) című duett alkalmával is.

Michael Jackson tárgyai közül már korábban is elárvereztek néhányat, köztük a híres Moonwalk-korban viselt kalapját − amit legelső táncakor, 1983-ban hordott. A kalapot Párizsban adták el szeptemberben, átszámolva 33 millió forintért.

Mark Hochman, a Propstore zenei és plakátigazgatója az aukció előtt elmondta: ez az első alkalom, hogy a tárgyak nagyobb részét a nyilvánosság számára is értékesítették − írja a BBC.