Kormos Anett és a flörtölő fogorvos

DSC3853 copy
2023.11.11. 13:42
Márkó és Barna vendége ezen a héten a népszerű humorista, Kormos Anett volt, aki arról mesélt, mennyire utálja, ha foghúzás közben flörtöl vele a fogorvos. De szó volt még a kényszeres vastapsról, a szülői közösségekről és a piacozás örömeiről is.

Kormos Anett arról mesélt, hogy ugyan ritkán jut el színházba, de még ritkábban lát olyan produkciót, ami után állva tapsolna. Mégis, valamiért itthon akkor is vastapsot kap egy előadás, ha rossz.

Anett szerint a közönség felelőssége, hogy jelezze, ha egy produkció nem rossz, de nem is annyira nagy szám.

A humorista szerint túlzottan illedelmesek vagyunk, pedig ha valami nem jó, nem kell visszatapssal jutalmazni. Barna ilyenkor direkt ellenritmust tapsol a vastapsnak, míg Márkó egyenesen kimegy az előadásról. Mondjuk, Márkó – saját bevallása szerint – egyébként is elefánt a porcelánboltban. Azt mesélte, éjszakánként rendszeresen megtörténik vele, hogy miközben a sötétben próbál kimenni mosdóba, felbukik a gyerek játékaiban, meztelen teste fellöki a gitárt, ami egy hangos G-dúrral landol a földön.

 

Anett teljesen idegbe kerül azoktól a fogorvosoktól, akik beszélnek, miközben dolgoznak. Ennek van az a fokozata is, aki udvarol, miközben dolgozik. Az emberen van egy előke, a szájából kilóg egy nyálszívó gép, kis fogdarabkák repülnek ki a szájából, majd a fogorvos kérdez tőle valamit. Barna ezekre az esetekre kifejlesztett egy külön garatnevetést. Márkónak egyszer olyan fogorvosi asszisztenssel volt dolga, aki konkrétan fojtófogással fogta le, hogy a székben maradjon foghúzás közben.

 

Márkó azoktól a szülői közösségektől van ki, ahol a szülők jobban élvezik a programot, mint a gyerekeik. Akik a Hull a pelyhes fehér hóra tercelnek, vagy már előre az ugrálóvárba másznak. Anett kerül minden ilyen szülői programot, hiszen szerinte nem közös pont az, hogy valakinek gyereke van. Vannak szülői chatcsoportok is, ahova egy szülő rendszeresen beposztolja a szörnyű minőségű telefonos fotóit, majd valaki alákommenteli, hogy

egy csoda vagy, Kriszti.

Anett egyik legnagyobb dilemmája a gyermekvállalással kapcsolatban, hogy a gyereke barátkozni fog más gyerekekkel, ezért át kell menni más családokhoz. Barna elmondása szerint gyerekként nem hozta olyan kellemetlen helyzetbe a szüleit, hogy barátai legyenek. Sőt, már játszótérre sem ment akkor, ha egy másik gyerek is volt ott. Anettnek különleges képessége, hogy annyira ellenszenves egy játszótéren, hogy nincs olyan szülő vagy gyerek, aki meg merné közelíteni. Mondjuk, ő a saját gyerekeivel is hadilábon áll, főleg, ha házimunkáról van szó. Egyik lánya például teljes alkalmatlanságot színlel, ha mosogatni kell.

De hogyan kell? Eltörött...

– mondja bután, miközben úgy tesz, mintha fogalma se lenne, hogyan kell megcsinálni egy teljesen alapvető feladatot.

Volt szó piacozásról is. Barna egyszerűen nem ismeri a mértékegységeket, fogalma sincs, hogy öt darab alma hány deka vagy akár kiló. De kellemetlen az is, amikor megpróbál beilleszkedni, és az általa piacosnak vélt hanghordozással szól oda az árusoknak, hogy

mennyibe a mángold, nagyuram?

A Márkó és Barna Síkideg élő felvételére legközelebb 2023. november 18-án a K11-ben kerül majd sor, jegyeket itt lehet vásárolni.

A Márkó és Barna Síkideg korábbi epizódjai itt nézhetők vissza.

(Borítókép: Turai Barnabás, Kormos Anett és Linczényi Márkó. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)