Több novemberi darab is elmarad a Nemzeti Színházban a baleset miatt

2023.11.14. 21:36
Olyan súlyos baleset történt péntek este a Nemzeti Színházban, hogy a megsérült színészeknek több hónapos gyógyulásra és rehabilitációra lesz szükségük ahhoz, hogy újra színpadra tudjanak állni. A Nemzeti Színház a Facebook-oldalán jelentette be, hogy több novemberi előadás is elmarad, azok, amelyekben a balesetet szenvedett színészek is játszottak.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy olyan súlyos baleset történt péntek este a Nemzeti Színházban, hogy a megsérült színészeknek több hónapos gyógyulásra és rehabilitációra lesz szükségük ahhoz, hogy újra színpadra tudjanak állni. 

Baleset miatt ugyanis félbeszakadt a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia péntek esti előadása. Az Index akkor úgy értesült, hogy Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte baleset, ezért félbe kellett szakítani a színdarabot, ezt az értesülésünket később a Nemzeti Színház közleménye is megerősítette.

Később Vidnyánszky Attila vállalta a felelősséget, és a színházban történt súlyos baleset után lemondott az általa vezetett Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjáról. A bejelentés után Csák János kulturális és innovációs miniszter szinte azonnal közölte, hogy a lemondást nem fogadja el, de még ennél is érdekesebb, ami ezután történt: a kulturális élet szereplői, vezetői egymást túllicitálva igyekeztek őt maradásra bírni és a szolidaritásukról biztosítani.

Az elmaradó előadások a következők:

  • 2023. november 16. Don Juan
  • 2023. november 18. János vitéz
  • 2023. november 22. Bánk bán
  • 2023. november 23. Rex

Ezek közül a Bánk bán, Don Juan, János vitéz című műsorokban játszott a balesetéig Szász Júlia, míg Horváth Lajos Ottó a Rex című darabban játszott.

Az online vásárolt jegyeket a Jegymester automatikusan visszaváltja, és a jegyek árát visszautalja arra a bankkártyához tartozó bankszámlára, amelyről a vásárlás megtörtént. A személyesen vásárolt jegyek 2023. december 8. péntekig a Nemzeti Színház bármely másik előadására becserélhetők, vagy visszaválthatók a színház jegypénztárában – írta a színház a honlapján.

Olyan információk is szárnyra kaptak, hogy a társulatot nagyon megviselte az eset, illetve hogy a két színész nagyon sok darabban játszott, így felmerülhetett a színház időszakos bezárása is, de ezeket az információkat nem tudtuk ellenőrizni.