Méltóképpen akarnak tisztelegni az öröksége előtt

2023.11.15. 22:07
Caramel lesz Deák Bill Gyula sztárvendége 2023. november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Caramel a magyar zenei élet kiemelkedő alakja. Közel két évtizede uralkodik a hazai könnyűzenei égbolton. Teltházas aréna koncertek, platina- és aranylemezek jelzik pályájának fényét, szerzeményeit 100 milliónál is többen hallgatták meg. Most kiderült, hogy ő lesz Deák Bill Gyula életmű-koncertjének sztárfellépője a Papp László Budapest Sportarénában.

A blues legenda ünneplése

A 41 éves énekes szerint Deák Bill Gyula a „legfeketébb hangú” zenei ikonunk.

Az általa képviselt blues különlegessége abban rejlik, hogy Ő valóban egy igazán szerethető legenda, akit nem csak a szakma, hanem a közönség is nagyon szeret és elismer. Nagy életrajzi filmet érdemelne, hiszen roppant inspiráló az ő élettörténete. Olyan volumenű filmet érdemel, mint például Ray Charles Elvis, Whitney Houston."

Deák Bill Gyula vitathatatlanul a blues magyar királya, nemcsak generációkat, de egy egész zenei korszakot is meghatároz a bő fél évszázados pályafutása során. A muzsika iránti szenvedélye és elkötelezettsége maradandó lenyomat a zene világában.

A blues egy életforma, egy életérzés, ami magával ragad, és sosem ereszt. Nagy izgalommal várom a koncertet, és hatalmas hálám a közönség felé, amiért évtizedeken keresztül mellettem állt. Számomra hatalmas boldogság, gazdagság és elégedettség, hogy egész életemet annak szentelhetem, amit a világon a legjobban szeretek – a zene, a színpad és a közönség. Igyekszem viszonozni ezt a szeretetet és tiszteletet

– mondta Deák Bill.

Méltóképpen tisztelegni

Deák Bill Gyula koncertje átöleli az eddigi évek muzsikáját, teletűzdelve a legjellegzetesebb kompozícióikkal, mint a Rossz vér, a Kőbánya blues, a Felszarvazottak balladája, valamint az István a Királyból Torda karaktere lesz újraélesztve.

A koncertre olyan dalokkal készülünk, amelyekben az akkordmenetek egy kis bluesos színezetet kapnak. Emellett tervezünk néhány duettet, hogy méltóképpen tiszteleghessünk Bill zenei öröksége előtt

– mondta Caramel, akinek jelenléte a koncerten plusz zenei csemege lesz, ahol a közönségnek lehetősége nyílik átélni a könnyed dallamok és a mély érzelmek harmonikus találkozását.

A legfeketébb hangú fehér énekes

A koncert apropóján a zenészt telefonon értük utol. Rengeteg történetet hallottunk már róla, számtalanszor előkerült a kérdés: vajon külföldön mekkora karriert futhatott volna be erőteljes orgánumával?

Mindenki azt mondja, mi van, ha nem ide születek, hanem Amerikába, Angliába, vagy akár csak Németországba – de nekem jó ez itt. Nem tudom, mi történt volna. Játszottam nagyon sok külföldivel, John Scofielddel, aki nagyon híres jazzgitáros, vagy most Pakson Eric Galesszel, aki épp nagyon felkapott Amerikában. Dicsértek, mondták, hogy elérhettem volna ott is sikereket

– emlékezett vissza Deák Bill Gyula.

A magyar blues királyáról még a legendás zenész, Chuck Berry is azt mondta annak idején, hogy „a legfeketébb hangú fehér énekes”, akit valaha hallott. Az elismerés ellenére nem bánja, hogy itthon maradt. A családjával van, a magyar zenei életből próbálja kihozni a lehető legtöbbet.