Leslie Mandoki lett az év bajor vállakozója

2023.12.01. 16:58
Ünnepélyes keretek között kitüntette a bajor kormány Leslie Mandokit, a magyar származású többszörös platina és aranylemezes világhírű zenészt, zeneszerzőt, producert. Ő általa alapított, most 40 éves stúdiója révén ő lett az év vállalkozója.

Az ünnepségen először a Bajor Parlament elnöknője, Ilse Aigne köszöntötte Leslie Mandokit, majd adta át a kitüntetést. A laudációk során a piacvezető SIXT cég tulajdonosa Erich Sixt a gazdasági szektorból, a zeneiparból pedig a híres német rocksztár, Peter Maffay is méltatta Leslie eredményeit.

Az eseményen a most 40 éves jubileumi Red Rock stúdió megalapítása mellett kiemelték a világhírű többszörös platina és aranylemezes Mandoki Soulmates alapításának 30. évfordulóját is. Ez szintén Leslie Mandokinevéhez fűződik és tagjai között olyan ikonok találhatók, akik a progresszív rock és a fusion jazz terén alkottak maradandót.

A tagok összesen 35 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek, Leslie Mandoki, Al Di Meola, Mike Stern, Bobby Kimball, Bill Evans, Randy Brecker, Nick Van Eede, Chris Thompson, Cory Henry, Till Brönner, Richard Bona.

A Mandoki Soulmates legutóbbi hangos sikere a koncertjeik mellett a Bartók Béla ihlette Magyar képek című korong, amely külföldön és Magyarországon is tarolt, duplán lett aranylemez. 

Hálás vagyok mindenért, ez a kitüntetés számomra rendkívül megható. Soha nem kerestem a sikert, egész életemben szorgalmasan dolgoztam, a munkámat mindig is nagyon szerettem. A kudarcokból tanultam, a sikerekből táplálkoztam, a váratlan helyzeteket igyekeztem megoldani, a paradigma változásokkal dacoltam és mindig igyekeztem új utakat találni. Egyszerűen csak végeztem a dolgomat.Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, akitől az akkori diktatúra ellenére értékes és  szép gyermekkori élményeket kaptam,  a budapesti  csodálatos tanáraimnak  mély  és tiszteletteljes köszönet jár. Továbbá köszönöm a gyermekeimnek, kiváló kollégáimnak, fantasztikus szakmai partnereimnek és nem utolsó sorban a csodálatos közönségünknek a szeretetüket és a bizalmat. Visszatekintve az elmúlt évtizedekre, mindig is fontos volt számomra, hogy a megállíthatatlan idő csak teljen, és ne múljon el nyomtalanul. Az üzenetem mindig egyszerű volt: éljünk békében, szabadságban, szeretetben, elfogadásban és tiszteljük egymást. A zene és a művészet mindig is az egyik legkifejezőbb eszközöm volt, hisz a zenében rejlik a legnagyobb összektő erő, ami minden gátat át tud hidalni 

- mondta a kitüntetés átvételét követően Leslie Mandoki.

A magyar származású többszörös platina és aranylemezes világhírű zenész, zeneszerző, producer, polihisztor a mai napig pesti srácnak vallja magát. Pályája kezdete óta töretlen sikernek örvend, már több mint öt évtizede a nyugat-europai zeneipar élvonalában tevékenykedik, számos nemzetközi díj, kitüntetés és elismerés tulajdonosa.

A Red Rock Stúdió az egyik legnagyobb stúdió Európában, Los Angelesből, Londonból, New Yorkból folyamatosan és örömmel mennek a szupersztárok Leslivel Mandokival dolgozni. Olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Phil Collins, Lionel Richie, Bonnie Tyler, Chaka Khan. Nevéhez fűződik több világhírű Disney filmzene, mint például a Mackótestvér, a Tarzan, a Muln, az Atlantis.