Egynapos kiállítás nyílik az ország legmagasabb épületében

2023.12.04. 09:25
Egyetlen napra a MOL Nagyon Balaton és a Lobenwein Galéria tárlata megidézi a nyarat, tíz kortárs művész mutatja meg, mit jelent számukra a magyar tenger.

Az idén 10 éves MOL Nagyon Balaton tíz kortárs művész balatoni művét mutatja be december 4-én, hétfőn a MOL Campus felhőkarcoló aulájában. A Lobenwein Galéria válogatott alkotásai csak egyetlen napig láthatók az ország legmagasabb épületében. 

A 10 éves MOL Nagyon Balaton és a Lobenwein Galéria tárlatán olyan alkotók  balatoni ihletésű festményei láthatók, mint Bereczki Kata, Ef Zámbó István, Fehér László, Győri Márton, Kránicz Dorottya, Kövecses Anna, Labrosse Dániel, Osgyányi Sára, Soós Nóra, Weiler Péter, valamint a Kossuth-díjas Bukta Imre is megmutatja, mit jelent számára a magyar tenger.

„A leghidegebb, téli napok egyikén egyetlen napra a nyári Balatont szeretnénk megidézni, abból az alkalomból, hogy éppen 10 éve indult el a MOL Nagyon Balaton sorozat. Kíváncsiak voltunk rá, mit jelent a Balaton a kortárs hazai képzőművészet színe-javának. Tíz művész alkotásai tíz órán át láthatók ezen a különleges helyszínen. Egy napra megidézzük a nyarat, miközben azt valljuk, hogy a Balaton ősszel, télen és tavasszal is remek hely” – mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója.