Dalpremierrel ünnepli 85. születésnapját Korda György

2024.01.04. 17:07
Nyolcvanötödik születésnapját dalpremierrel ünnepli Korda György. A Fiatalság bolondság című új klipben a Korda házaspár Pixával működött együtt.

Korda György stílszerűen, partidallal koronázta meg a 85. születésnapját, amelyet 2024. január 4-én ünnepel. A Bellator Records közleménye szerint a közös dal ötlete korábban Pixa fejéből pattant ki, az előadó felkereste a Korda házaspárt, amely nagy örömmel mondott igent az együttműködésre. Az alkotófolyamat zökkenőmentesen zajlott, s a dalszövegírásból a házaspár is kivette a részét.

Fiatalság bolondság

A dalhoz készült videóklipben viszont nemcsak Korda György, Balázs Klári és Pixa tűnik fel, hanem több más ismert hazai előadó is, mint Nemazalány, Sofi és Miskovits Marci is. A klipet Leho rendezte.

A Fiatalság bolondság című klip nemcsak a bulizni vágyók életét teheti szebbé, hanem a Tűzoltó utcai Gyermekklinika lakóinak gyógyulását és segítheti. Az előadók úgy döntöttek, ha a klip megjelenésétől számított három nap alatt összegyűlik 10 ezer komment a a videómegosztón, akkor 500 ezer forinttal támogatják a gyermekklinikát. 

Jóslatokban is hisznek

Mint azt korábban megírtuk, a Fonogram-életműdíjas énekes sokat is tesz azért, hogy egészséges legyen: rendszeresen sportol, és mellőzi a káros szenvedélyeket, hasonlóanfeleségéhez, Balázs Klárihoz.

Nejével abban is hasonlítanak, hogy mindketten spirituális beállítottságúak, és a jóslatokban is hisznek. Amikor tíz évvel ezelőtt Floridában nyaraltak, egy jövendőmondó éppen a 85. születésnapja kapcsán figyelmeztette Kordát.

Egy jósláshoz értő, boszorkányos valaki azt mondta nekem: »Most ne törődj az egészségügyi bajaiddal, minden jóra fordul, viszont a 85. születésnapodat kell túlélni, mert utána megint egy könnyebb időszak következik.« Szerencsére jó egészségnek örvendek, és még eszemben sincs eltávozni a földről. Sőt, az egyik nagybátyám életmódját szeretném követni, aki 95 évesen a Palatinus strandon még kártyázott. Jó lenne, ha annyi idősen én is pókereznék és akár énekelnék is

– nyilatkozta a Meglepetés magazinnak a legendás táncdalénekes.