Újabb nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza

2024.01.18. 11:22
A kontinens leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát a brit The Guardian olvasói.

A Liget Budapest Projekt keretében létrejött magyar intézmény ezzel a Spanyolországban található római amfiteátrum, az angliai Hadrianus-fal és a dániai Kronborg-kastély mellé került a képzeletbeli listán.

A Magyar Zene Háza kivételes épülete Budapest gyönyörű parkjában, a Városligetében található. A gombaszerű főbejáraton belépve a zenetörténetnek szentelt múzeumban találjuk magunkat. A zene kezdeteitől a gregorián éneken és a magyar népzenén keresztül egészen napjaink zenéjéig itt minden megismerhető. Lenyűgöző hely

– írta a The Guardian, amiről az MTI adott hírt.

Kiemelkedő értékelések

A Városliget Zrt. közleményében Gyorgyevics Benedek vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy rendkívül büszkék a Magyar Zene Háza újabb elismerésére, amely visszaigazolja a törekvésünk sikerét, vagyis hogy a Városliget mint turisztikai attrakció kerüljön be a Budapestre érkezők „kötelező” látogatási pontjai közé.

A Magyar Zene Házáról a CNN már az intézmény megnyitása előtt a világ legjobban várt épületeként írt, míg 2022-ben a Time Out magazin a világ legjobb kulturális vonzerői közé választotta, de felkerült az Architectural Digest Magazine 2023 legnagyobb hatású nemzetközi attrakcióit gyűjtő listájára is, sőt a Time Magazine a Néprajzi Múzeummal együtt beválogatta a World’s Greatest Places nevű gyűjtésébe.

Magyar Zene Háza 2022. januári nyitása óta Magyarország egyik leglátogatottabb kulturális intézménye, már 1,3 millió látogatót fogadott. Nemcsak különleges építészeti műalkotásként, hanem sokszínű programkínálata révén is sikeresen kapcsolódott be a fővárosi kulturális élet vérkeringésébe.

„A ház a kiemelkedő látogatottság mellett Magyarország egyik legtöbbet posztolt épületévé vált, számtalan fotón, videón köszön vissza ikonikus üvegfala, lyukakkal áttört tetőzete valamennyi social media felületen, itthon és külföldön egyaránt” – állt a közleményben.