Terjeszkedik a Nemzeti Színház és az SZFE

2024.01.20. 18:33 Módosítva: 2024.01.20. 19:24
Vidnyánszky Attila, Sepsi Enikő és Fábián Attila írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely szorosabbra fűzi a szálakat a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és az SZFE között.

Stratégiai partnerségét kívánta erősíteni a három intézmény, ezért ültek össze vezetőik, hogy átbeszéljék, miben tudják egymást támogatni, illetve a náluk tanulókat, dolgozókat hogyan lehet még előnyösebb helyzetbe hozni.

A Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) közös képzésekben gondolkodnak, melyeknek része lehet az oktatócsere; de ugyanígy számítanak egymásra pályázatok előkészítésében és kulturális rendezvények szervezésében is – közölte a Soproni Egyetem szombaton az MTI-vel.

A háromoldalú megállapodást a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Sepsi Enikő, a Soproni Egyetem rektora, Fábián Attila, valamint a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila látta el kézjegyével a fővárosi teátrumban január 19-én.

Ennek mentén az SZFE hallgatóinak átjárásuk lehet a Soproni Egyetem kulturális tereibe, konkrétabban, hogy a Ligneum Látogatóközpontban és az Erdészeti Múzeum impozáns udvarán is megmérethessék magukat.

Az első koprodukciók tavaszra várhatók.