Gáspár Sándor élete egyik legnagyobb szégyenéről vallott

2024.01.21. 19:02
Gáspár Sándor színművész évekig nem tudta feldolgozni azt, hogy véget ért a házassága egykori feleségével, Bánsági Ildikóval. Az érdemes művész nemrég azt mondta: szégyenként élte meg az akkor történteket, ám mostanra már jó dolognak tartja.

Gáspár Sándor Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorának vendége volt, ahol elmondta, mennyire megviselte őt, amikor 25 évnyi házasság után elváltak Bánsági Ildikó színésznővel. Mint felidézte, hat-hét évbe telt neki, mire sikerült feldolgoznia házassága kudarcát, amelyet akkoriban szégyenként élt meg. 

Szentesről jövök, paternalista kultúrából. Szóval azért elválni szégyen. A vidéki embernek legalábbis, az akkori eszemmel nekem is szégyen volt, mert úgy gondoltam, hogy az én családtagjaim, anyám, apám sokkal nehezebb anyagi körülmények között, sokkal nehezebb életben ki tudtak tartani egymás mellett. Hogy nekem nem sikerült, azt én kudarcként éltem meg. Hogy képtelen voltam meggyőző lenni, azt a szeretetet, amit valóban gondoltam és éreztem, megmutatni, kimutatni. Lehet, túlságosan szemérmes voltam

– fogalmazott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész.

Bánsági Ildikónak és Gáspár Sándornak két közös gyermeke született, kapcsolatuk a mai napig jó. Hozzátette azt is, hogy az idő azóta mindent elrendezett, így barátságban maradtak egymással. 

A színész azt is kijelentette, hogy mostanra már jó döntésnek tartja, hogy akkor elvált Bánsági Ildikótól, ugyanakkor azóta jóval óvatosabb az érzelmeivel.

Annyira falhoz csapott, nem csupán a válásom, hanem ami ezzel jár... Hogy el kellett hagynom azt a családi házat, amit jórészt én is építettem. Még egyszer nem akarok ilyen lelki kiszolgáltatottságba kerülni

– jelentette ki Gáspár Sándor.