Sosem tanul szöveget Leonardo DiCaprio magyar hangja, Hevér Gábor

2024.01.22. 06:51
Hevér Gábor szerint egy színész azokkal a rendezőkkel tud jól dolgozni, akik az agyát és a gondolatait is használják. Arról is beszélt, hogy a mai napig imádja Leonardo DiCapriót szinkronizálni.

Hevér Gábor színművész, Leonardo DiCaprio állandó magyar hangja, az ország egyik legkedveltebb művésze interjút adott a Szelfinek, amelyből a Szabad Európa összegzett pár jelentősebb gondolatot. Többek között ezeket:

  • Szabadúszóként megengedheti magának azt a luxust, hogy visszadobjon szerepeket, de mikor még társulati tagként játszott, ezt nem engedhette meg magának. Saját bevallása szerint volt is olyan szerep, amit nem szeretett annyira. 
  • Szöveget szinte sosem tanul, a színészetet koncentráltnak tartja, és csak a színházi szövegeire emlékszik, azokra viszont nagyon sokáig. 
  • Hevér Gábor úgy látja, a színházi piac és az ezzel járó támogatások nem kiegyenlítettek és túl nagy megkülönböztetések vannak ezzel kapcsolatban. 
  • Hatalmas különbséget tesz a filmek és sorozatok és a színház között.
  • Elmondása szerint a mai napig szereti Leonardo DiCapriót szinkronizálni, és nagyon jó színésznek tartja. 22 éve ő a magyar hangja, és már az első filmjeinél tehetségesnek tartotta, de közben nehéz is őt szinkronizálnia.

Arról, hogy lehet-e színpadi darabot csinálni úgy, hogy az közben felrúgja a hagyományos formát, ebben a cikkben írtunk nemrég.