Újabb nagy dobásra készül a világrekorder sziklamászó

2024.02.02. 10:59
Alex Honnold megkísérelte a lehetetlent: egy tudósokból és világklasszis hegymászókból álló csapattal tanulmányozta az éghajlatváltozás hatásait. A projektről a National Geographic háromrészes sorozatot készített, amely február 11-én jelenik meg a tévéadó műsorán.

A Free Solo (Mászókötél nélkül) című nagy sikerű dokumentumfilm hőse, Alex Honnold most Grönland fagyos csúcsai felé veszi az irányt.

Grönland a globális felmelegedés következtében drámai sebességgel átalakuló, a tudósok által aggodalommal figyelt helyszín. Az Alex Honnold: Grönland fagyos csúcsain című háromrészes NatGeo-sorozat első két epizódja február 11-én debütál a National Geographic csatornán.

Csak 2020-ban mintegy 300 milliárd tonna jég tűnt el Grönlandról. A National Geographic új sorozatában Alex Honnold, az Oscar-díjas dokumentumfilm hegymászója az említett vidékre utazik, hogy felfedezze a szigetet, és meghódítsa annak legtávolibb, legveszélyesebb csúcsait, valamint hogy

Egy csapat tudóssal személyesen is meggyőződjön a klímaváltozásnak a területre gyakorolt hatásairól.

A sziklamászó a sorozatban egy olyan küldetésre indul, ahol világklasszis hegymászókkal és tudósokkal együtt megkísérli meghódítani az Ingmikortilaq csúcsát, a jeges vadonból kiemelkedő, 1200 méter magas sarkvidéki tengeri sziklát.

Pusztulásra ítélve?

Honnold első kézből tapasztalja meg az éghajlatváltozás hatását egy olyan jeges vadonban, amely kulcsfontosságú a bolygó jövője szempontjából. Aldo Kane gleccserkutatóval és hegymászócsapatával a legmodernebb technológia segítségével tanulmányozzák a világ egyik legveszélyesebb és legkevésbé ismert jégsapkáját, és arra keresik a választ, vajon megállítható még az egyre gyorsabb, beláthatatlan következményekkel járó sarkvidéki jégolvadás.

A háromrészes sorozat első két epizódja február 11., vasárnap este 20:00 és 21:00 órai kezdettel, míg a harmadik egy héttel később, február 18-án 20:00-kor lesz látható a National Geographic csatornán.