Azahriah könnyekkel küszködve figyelte a Hősök terén zajló eseményeket

2024.02.17. 07:48
Azahriah is részt vett péntek este a Hősök terére szervezett civil megmozduláson, aki hatperces videóüzenetben jelentkezett be, és mondta el véleményét az összegyűlteknek. Szombat reggel a huszonnégy órán keresztül elérhető Instagram-sztorijában posztolta a tüntetés utáni érzéseit.

Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért”  címmel szervezett a Hősök terére demonstrációt több youtuber a kegyelmi ügy kirobbanása és Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után.

A gyermekek védelme érdekében szervezett demonstráción részt vett és felszólalt többek között Osváth Zsolt, Szabó Márton, Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter, Pottyondy Edina és Gulyás Márton is.

Azahriah videós üzenetet küldött az összegyűlt tömegnek, a résztvevők ezenkívül pénzt gyűjtöttek az Utcáról Lakásba Egyesület számára. Több tüntető a Fidesz-székházhoz vonult, ahol kormányellenes rigmusokat skandáltak.

 

A fiatal előadó maga is youtuberként kezdte, és mostanra már az ország elsőszámú előadója. Azahriah-ba a tüntetésen való részvétel miatt ráadásul nemrég az Alapjogokért Központ is belekötött, így még aktuálisabb lett, hogy felszólaljon a „szörnyek” ellen – és maga mellett. 

„A legszentebb, legtisztább megmozdulás”

Azahriah a tüntetés másnapján egy hosszú gondolatmenetet osztott meg követőivel az elmúlt órák élményeiről.

Figyelemmel követtem minden egyes másodpercét a megmozdulásnak. Végtelen büszkeség és hála töltött el végig. Zsolti, Edina beszédénél könnyekkel küszködve figyeltem, hogy mi a fene ez, meg mi ez a rengeteg ember. Egészen más volt, mint eddig bármi, amit valaha megéltem. Sok év alatt az egyik legszentebb, legtisztább megmozdulás volt. Örülök, hogy részese lehettem 

– fogalmazott az Instagram-sztorijában Azahriah.

„Sok mindent tapasztalok jelen pillanatban is ott, ahol most vagyok – életre szóló, meghatározó élményeket. Ezzel párhuzamosan látom azt, ami az egész életemre kihatással lesz. Beszéltem, elmondtam, mi a baj – jó bemelegítő ez ahhoz, ami megalapozza azt, ahogy az országomhoz és az abban élő, segítségre szoruló emberekhez fogok hozzáállni az elkövetkezendő években” – tette hozzá.

Köszönöm nektek, és büszke vagyok mindenkire, aki itt volt, facebookos kanapéhuszárkodás vagy az utcán folyó vandalizmus helyett korrekt arcok, akik megmutatták a békés tüntetés és a civil, polgári hatalom erejét. Tegnap többet értünk el, mint bármilyen ellenzéki kapálózás az elmúlt évtizedekben

– írta az énekes, majd a posztot azzal zárta, hogy még egyszer köszönetet mondott a megmozdulásban részt vevő, örök életre szívébe zárt társainak.