Aranyosnak hittük őket, miközben emberhúsra vágynak

2024.03.06. 20:19
Georg Leß német költő dupla könyvbemutatót tart Budapesten a Goethe Intézet és a Szépírók Társasága szervezésében.

Éhségputtók éjszakája. Ez létező szóösszetétel? Kérdezhetjük magunktól. És igen, hiszen ezzel a címmel jelent meg magyarul Georg Leß német költő verseskötete kookbooks gondozásában.

A Szépírók Társasága közleménye szerint a versgyűjteményben egy fiktív világ természetrajza jelenik meg, amelynek főhősei az új otthont kereső, emberhúsra és emberi formára éhező puttók.

Horrorfilmes esztétika

A német költő magyar rajongói most élőben is találkozhatnak kedvencükkel. A budapesti Goethe Intézetben ugyanis Nemes Z. Márió és Lesi Zoltán fogja bemutatni a kötetet 2024. március 7-én, 19 órától. 

Akik erről az eseményről lemaradnak, vagy egyszerűen repetáznának, ők március 8-án, pénteken ismét lehetőségük lesz találkozni a német költővel. Nem kell félni az eseménytől, még akkor sem, ha az a Horrorlíra nevet kapta, mondjuk az tény, hogy kiejteni nem egyszerű.

A horrorfilmes esztétika és a költészet közötti párbeszéd legfontosabb kérdéseiről Georg Leß, Lesi Zoltán és Nemes Z. Márió fog beszélgetni. Az eseményen a felolvasást a német szerző kedvenc filmjeiből vett részletek vetítése kíséri majd a Goethe Intézetben. A belépés mindkét rendezvényre ingyenes.