Újabb nagyágyúk az Oscar-díj átadói között

MMC JL DJ Oscar
2024.03.06. 08:55
Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját március 10-én (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A szervezők újabb neveket hoztak nyilvánosságra azok közül, akik részt vesznek az Oscar-szobrok átadásában.

Nemcsak a jelöltek, hanem a díjátadók között is Hollywood krémje szerepelhet az idei Oscar-díj-átadón. Azt már tudjuk, hogy nem kisebb nevek, mint Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Brendan Fraser, vagy a Dűne sztárja, Zendaya erősíti ezt a gárdát. Továbbá a Minden, mindenhol, mindenkor Oscar-díjasai, Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és Jamie Lee Curtis csatlakozik hozzájuk.

Matthew McConaughey a díjátadók között

A névsor a Variety szerint most Mahershala Alival, Jessica Lange-gel, Matthew McConaughey-vel, Lupita Nyong'óval és Sam Rockwell-lel tovább bővült, de várható a színpadon díjátadói minőségben

  • Bad Bunny,
  • Chris Hemsworth,
  • Dwayne Johnson,
  • Michael Keaton,
  • Regina King,
  • Jennifer Lawrence fellépése is.

Az eredeti filmzene kategória jelöltjei, Jon Batiste, Becky G, Billie Eilish és Finneas O'Connell, Scott George és the Osage Singers, Ryan Gosling és Mark Ronson is előadják a nominált dalokat.

Felháborodtak a döntésen

Korábban megírtuk, hogy idén ismét lehet magyar nyertes, miután a legjobb látványtervezés kategóriában esélyes az Oscar-díjra Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák berendezője. Jórgosz Lánthimosz alkotása 11 jelölést kapott. A film berendezőjeként Mihalek Zsuzsa díszlettervező a produkciós tervező.

A legtöbb jelölést, tizenhármat az Oppenheimer kapta, amit a Szegény párák követ tizeneggyel, majd a Megfojtott virágok tíz és a Barbie nyolc jelöléssel. 

Az amerikai filmakadémia döntése sokaknál felháborodást váltott ki. Az idei jelöltek közül a Barbie című film főszereplője, Margot Robbie is kimaradt. Az alkotás másik szereplője, a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában jelölt Ryan Gosling és a női mellékszereplők között versenyző America Ferrera elfogadhatatlannak tartja, hogy Robbie-ról megfeledkeztek.

Az Oscar-gála executive producerei Raj Kapoor, Molly McNearney és Katy Mullan. A gála műsorának házigazdája immár negyedik alkalommal Jimmy Kimmel lesz. A díjátadót élőben sugározzák világszerte, a magyar nézők a Disney+-on követhetik.

(Borítókép: Matthew McConaughey, Jennifer Lawrence és Dwayne Johnson. Fotó: Win McNamee, Jason Armond / Los Angeles Times, Gilbert Flores / Variety / Getty Images Hungary)