Kabócáék huszonkét éve talpon vannak, most új épületbe költöznek

2024.03.06. 09:35
Három napig tartó, ingyenes fesztivállal nyitja meg hivatalosan is új épületének kapuit a veszprémi Kabóca Bábszínház. A szervezők egyebek mellett bábszínházi produkciókkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Ünnepélyes keretek között avatja fel 2024. március 22-én a veszprémi Kabóca Bábszínház új épületét Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényen a város vezetése, a helyi kulturális intézmények, valamint a színházi, bábszínházi szakma képviselői is részt vesznek. 

Az átadó résztvevői betekintést nyerhetnek a Kabóca Bábszínház újonnan készülő előadásából, amely A. Tóth Sándor festőművész képeiből inspirálódott. A produkció rendező-koreográfusa Ladányi Andrea. Az előadást először 2024. június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján láthatja majd a nagyközönség.

Egy nappal később a nagyközönség előtt is megnyitják a Kabóca Bábszínházat, illetve az épületet körülölelő park kapuit. Számos bábszínházi előadás, játéktér és további interaktív programok várják majd ingyenesen a látogatókat.

10 órától kezdve minden páros órában bábszínházi produkciókkal készülnek a szervezők. Látható lesz Pályi János Vitéz László-játéka; a Kabóca Bábszínház Miú és Vau produkciója; az Aranyszamár Bábszínház Volt egyszer egy... előadása, a Kabóca Bábszínház egyik korábbi igazgatója, Székely Andrea rendezésében; a nemrég bemutatott A kismalac meg a farkasok, illetve Danny Bain is színpadra lép majd.

Éjszaka a Bábszínházban

Az igazán bátor gyereknézőiknek exkluzív programmal készülnek szombat estére. A gyerkőcök ugyanis kipróbálhatják, hogy milyen egy egész éjszakát a bábszínházban tölteni. A tervek szerint este nyolctól vacsora, majd kalandtúra a veszprémi vár izgalmas területein a Kabóca Bábszínház színészeinek közreműködésével.

Ezután a Csókolom, hol a víz? című produkciót tekinthetik meg a bentalvók, és rendhagyó módon még a kulisszák mögé is bekukucskálhatnak előadás közben.

Az este zárásaként Danny Bain mond esti mesét. Másnap reggel Ladányi Andrea Kossuth-díjas táncművész-koreográfus tart reggeli tornát, utána pedig színházi díszítőkként is kipróbálhatják magukat a gyermekek.

A fesztivál utolsó napján a Kabóca Bábszínház legújabb előadását, A boszorkány cukrászdáját tekinthetik meg a nézők, a Blattner Géza-díjas Kolozsi Angéla rendezésében.