Eladják a Star Wars-legenda C–3PO fejét

2024.03.07. 07:13
Anthony Daniel színész, aki C–3PO robotot alakítja a Csillagok háborúja-filmekben, most úgy döntött, hogy a legfontosabb tárgyait elárverezi a szerepe kapcsán felhalmozott gyűjteményéből.

Vannak Star Wars-gyűjtemények, és vannak Star Wars-gyűjtemények. Van különbség. Ezt mi sem bizonyítja igazán, mint hogy a Los Angeles-i Propstorer aukciósházban most egy nagyon ritka franchise-emléktárgy vált eladóvá, amely közvetlenül Anthony Daniels kollekciójából származik, aki több mint 40 évig játszotta C–3PO-t.

Röpködnek a milliók

Anthony Daniel kollekciójának egyik központi eleme a C–3PO-maszk, amelyet a színész az 1983-as Jedi visszatér című filmben viselt. A tárgy értéke 500 ezer (több mint 180 millió forint) és 1 millió dollár (mintegy 360 millió forint) között lehet.

A Hollywood Reporternek nyilatkozva Daniel bevallotta, bizonyos tárgyaktól nehezen vált meg, különösen C–3PO csillogó fejétől.

50 éve élek együtt ezekkel a tárgyakkal, és nagyon vegyes érzéseim vannak az elengedésükkel kapcsolatban.

Végül azonban győzött a késztetés, és úgy döntött, megosztja örökségét a rajongókkal.

Túl jó volt ahhoz, hogy kidobja

A mindent el kell adni mentalitás közepette Daniels két dolgot megtartott. Az egyik a Lucasfilm szobra volt, amellyel a 40 éves szolgálatáért gratuláltak neki. A másik egy C–3PO-szobor legóból.

A C–3PO központi szerepet játszik Daniels színészi identitásában, a jelmeze pedig bizonyos tekintetben az a maszk, amelyet a világ elé tár. „A jelmezt nemcsak a forgatások alatt viseltem, hanem az interjúkban is használtam, így azonosítottam magam.”

Minden cuccom megvolt, szinte minden a szekrényekben, fiókokban és a padláson hevert. Senki sem nézte, senki sem becsülte, s ha úgy tetszik, túl jó volt ahhoz, hogy kidobjuk.

Ha érdeklődik a licit iránt, minden részletet és még sok más tételt megtalál a Propstore honlapján. Egy biztos, a színész anyagilag jól fog kijönni az üzletből.