Elindult a Magyarország 365 online galériája

2024.03.14. 14:39
Mostantól bárki megvásárolhatja a Magyarország 365 fotópályázatra beküldött színvonalas alkotásokat, amelyek sok ezer árnyalatában mutatják meg hazánkat.

A képek között természetfotók, tájképek, épületfotók és közösségeinket bemutató alkotások is szerepelnek. Amatőr, profi és világversenyeken díjazott fotósok képeit láthatják az érdeklődők. A képeket művészi nyomat formájában lehet megrendelni.

Kaiser Ottó, a pályázat zsűrielnöke a bejelentő sajtótájékoztatón elmondta: egy ilyen galéria elindítása olyan, mint amikor közönségszavazásra bocsátjuk a képeket.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy melyek lesznek az első képek, amelyek elnyerik a vásárlók, nézők tetszését. Az alapgondolatunk az volt, hogy ebben a rendkívül zaklatott világban sokan szívesen nyúlnak egy olyan fali dekoráció után, amelyik a szeretett tájakat, városokat, épületeket ábrázolja

– jegyezte meg.

Fodor Csaba, a kezdeményezést szervező Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint az online galériával az a céljuk, hogy a magyar nappalikba ne csak amerikai sárga taxikat ábrázoló képek kerüljenek, hanem Magyarországot bemutató magas színvonalú alkotások.

A kezdeményezés lehetőséget biztosít az alkotóknak arra, hogy népszerűsítsék a képeiket, és a megvásárolt képek utáni bevételből is részesüljenek. Az online galéria anyagát, amely most 250 képpel indult, folyamatosan bővítjük majd, hogy minél több amatőr és profi fotográfusnak biztosítsuk a megjelenés lehetőségét

– fogalmazott az ügyvezető.

A Magyarország 365 kezdeményezés folytatódik, a következő hetekben a könyvesboltok polcaira kerül Magyarország fotóalbuma, nyáron újabb kiállítással jelentkeznek, ősszel pedig hatodik alkalommal hirdetjik meg a fotópályázatot.

A Magyarország 365 fotópályázatot 2019-ben indították el azzal a céllal, hogy magas színvonalú képekkel mutassák meg az országot, ahol élünk, és amelyre ezerféle okból lehetünk büszkék.