Nyitnak a húsvéti vásárok a szomszédban

2024.03.14. 09:41
Bár még bő két hét van húsvétig, az osztrák fővárost már március 15-én ellepik a nyulak, csibék, kacsák, bárányok, tojások, és egyáltalán minden, ami hozzátartozik az ünnephez.

Bécsben a legbiztosabb jele a tavasznak, hogy egymás után nyitják meg kapuikat a húsvéti vásárok. Idén négy helyszínen, több mint kétszáz standdal készülnek.

Húsvét vs. karácsony

Az elsők között, 2024. március 15-től várja az érdeklődőket az Altwiener Ostermarkt a Freyungon és az AmHofon. Mindkét helyen rendszeresek a karácsonyi vásárok, így érdekes lehet összehasonlítani a két ünnepkör termékeit, hangulatát. 

Egy nappal később, március 16-án nyitnak a Schönbrunni Kastély előtti placcok, és már teljes gőzzel működik a vásár a floridsdorfi Franz-Jonas-Platzon. Lesz körhinta és koncert is. 

Bécs négy húsvéti vásárában 210 standnál válogathatnak az érdeklődök a húsvéti dekorációk – mindenféle stílusban készült hímes tojások, tavaszi koszorúk, ajtódíszek, illatos gyertyák és kerámiák –, apró ajándékötletek és szezonális finomságok között.
A megfáradt vásározók a sonkakülönlegességek mellett hagyományos húsvéti süteményekből vagy császármorzsából meríthetnek új erőt, vagy tankolhatnak fel az ünnepi asztalhoz.

Virágoskert és rovarjátszótér

Aki a gyomra mellett a virágokat is szereti, annak jó úti cél lehet a Blumengärten Hirschstetten. Itt a húsvéti vásár mellett érdekes programok – fűszernövény-ültetés, papírtyúk-hajtogatás és csodálatos virágok – is várják a látogatókat. A gyerekek virág- és rovarjátszótéren tombolhatják ki magukat, ahol rengeteget tanulhatnak, miközben memóriajátékot játszanak vagy hangya, méh, esetleg szöcske alakú játékokon ugrálnak, mászókáznak; ezalatt pedig a felnőttek kristályenergia, őskori vagy indiai kertben relaxálhatnak. Pálmaház és miniállatkert teszik teljessé az élményt.

Az idei szezon újdonsága, hogy 2024. március 25. és 29. között a hagyományos heti piacokon is fel-felbukkan a húsvéti nyúl, hogy édességet osztogasson a legkisebbeknek.