Egyetemi hallgató ruháját viselte Azahriah

2024.03.15. 10:46
Egy hónapja jelent meg Azahriah mariana.árok című dala és klipje, amelyben az előadó a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatójának ruháját viselte.

Wang Jia Yu, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Művészeti és Kreatívipari Karának divat- és textiltervezés MA-szak divattervezés specializációs elsőéves hallgatója tervezte Azahriah egyik ruháját, amelyet stylistjai választottak ki. A klipben szereplő ruha koncepcióját két művész, Melkovics Tamás és Kusovszky Bea alkotásai inspirálták.

Az alkotások által kifejtett futurisztikus hatás alapján jött létre a tervezési koncepció, ami lehetővé tette, hogy különböző formákat mutathassanak be egy szettben, vagyis az elemeket többféleképpen össze lehetett rakni, ezáltal pedig különböző formák születtek.

Azahriah mariana.árok című klipjében szereplő ruhám az MA-képzés első félévében készült. A tervezési projektem elkészült darabjait mindig megosztom a social media felületeimen. A klip felelős stylistjai, Varga Anita és Frank Péter itt találtak rám azzal, hogy ez a darab kifejezetten beleillik a klip futurisztikus koncepciójába

nyilatkozta Wang Jia Yu, Pro Arte aranyérmes hallgató, a ruha tervezője, akinek már kicsi kora óta minden vágya, hogy a divatszakmában dolgozzon.

„Számomra ez hatalmas megtiszteltetés, és megerősítést ad az, hogy mások is értékelik a terveimet. Ugyanakkor nagyon izgalmas számomra, hogy egy teljesen más gondolatban, megfogalmazásban és kontextusban láthatom a ruháimat, ami akár további inspirációkat is adhat nekem” – olvashatók a tervező szavai a sajtóközleményben.