Rákay Philip elárulta, hányan nézték meg a Most vagy soha! című filmet a premier óta

2024.05.21. 16:50
Két hónap alatt 200 ezer néző látta a „Most vagy soha!” című filmet a Kárpát-medencében – erről Rákay Philip, a film egyik producere és forgatókönyvírója számolt be a Facebookon.

„Köszönjük a közönség határtalan szeretetét, bizalmát, és azt is, hogy ilyen sokan vannak, akik nem hagyták magukat lebeszélni a filmünkről! Pedig a megmondóemberek és a sajtó jelentős része mindent elkövetett – a legaljasabb eszközöket is bevetve –, hogy tudatosan elriassza az érdeklőket a Petőfi-filmtől” – írta a kommunikációs és médiaszakember közösségi oldalán.

A Rákay Philip által közölt hivatalos adatok szerint Magyarországon 160 ezren, a határainkon túl pedig több mint 40 ezren váltottak jegyet a filmre az elmúlt két hónapban.

Ezzel az eredménnyel a Covid utáni időszakban – amióta kvázi lefeleződött a mozilátogató közönség – készült 63 darab magyar film ranglistáján a második legnézettebb alkotás a Most vagy soha!, 2024-ben eddig az ötödik legnézettebb mozifilm itthon, „a hatalmas költségvetésű, világsztárok főszereplésével készült amerikai közönségfilmekkel is versenyezve” – tette hozzá Rákay Philip.

„S mindez egy olyan nehéz időszakban történik, amikor a nemzetközi filmstúdiók hónapok óta kongatják a vészharangot, hogy az emberek világszerte leszoktak a moziról, s amikor a méregdrága, 150–200 millió dolláros költségvetésű filmek sem képesek hozni az elvárt bevételeket, nagy részük üzletileg meg is bukik” – fogalmazott bejegyzésében a producer.

 A Most vagy soha! című filmről írott kritikánk ide kattintva érhető el.