2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Egy éve még temették, most mégis együtt örülhetünk neki

2024.05.27. 15:22
Megújult formában tér vissza idén a Libri Irodalmi Díj. Az elismerést idén 2023 legnépszerűbb könyvei kapják meg, és a korábbinál jóval több, összesen 11 kategóriában hirdetnek győzteseket. A rangos elismerést június közepén az Ünnepi Könyvhét eseményeihez kapcsolódva adja át a könyvkereskedő.

Egy évvel ezelőtt lázadt az írótársadalom, hogy gazdasági megfontolások miatt nem adták át a Libri irodalmi díjat és irodalmi közönségdíjat.

  • Krusovszky Dénes író arra gyanakodott, hogy nem az áll a dolog hátterében, mint amiről az indoklás szól, vagyis nem a nadrágszíj meghúzása miatt döntöttek így.
  • Grecsó Krisztián író szerint ezt a díjat anyagi okok miatt nem érte meg megszüntetni.
  • Láng Zsolt író szerint viszont fontos megjegyezni, hogy a Libri időlegesnek nevezte a díj szüneteltetését.

Láng Zsolt pozitív jövőképe igazolódott be, ugyanis a Libri Irodalmi Díj megújult formában tér vissza. A hírt Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója sajtóközleményben erősítette meg.

Együtt olvasunk – ez az idei évünk jelmondata. Szeretnénk, ha a könyveken keresztül valódi közösségek kialakulását segíthetnénk, éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy az idén visszatérő Libri Irodalmi Díj odaítélésében a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet kapjanak az olvasóink. A megújult elismeréseknél az eladási listákat vettük alapul, így a díjakat tulajdonképpen a vásárlók ítélik oda az általuk leginkább kedvelt szerzőknek és műveknek

– fogalmazott a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója. Az elismerést az Ünnepi Könyvhét eseményeihez kapcsolódóan 2024. június 14-én este adják majd át.

Starcz Ákos, az Indexet kiadó médiacsoport igazgatósági tagja az Index.hu Zrt.-től, és az Indamedia csoporttól függetlenül működő Libri–Bookline Zrt. igazgatóságának elnöke.