2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Vitray Tamás: Ma már következmények nélkül lehet sértegetni

D CIM20171031014
2024.06.01. 14:47
Vitray Tamás úgy véli, nem lenne helyénvaló összevetni a mostani televíziós generációt a korábbiakkal.

Vitray Tamás szerint a televíziózásban teljesen más készségek kellenek ma, mint évtizedekkel ezelőtt. Úgy véli, manapság leginkább az számít, hogy az illető jóképű legyen, beszédképes, és higgye azt magáról, hogy mulatságos.

Ha vonzó, ha sokan nézik, tulajdonképpen már meg is felelt. Nem is derül ki, hogy az illető birtokában van-e azoknak a tulajdonságoknak, amelyek egykor fontosak voltak, hiszen nem is szükségesek 

– mondta a legendás műsorvezető-riporter a Storynak.

Vitray úgy látja, szinte minden megváltozott. Nem tudja azt állítani, hogy rosszabb, de azt sem, hogy jobb lett, egészen egyszerűen más. „Talán a technikai fejlődés ment a személyiség rovására.”

Nincs ez így rendjén

Vitray Tamás olyan változást is lát a médiában, amelyet egyáltalán nem néz jó szemmel. Elmondta, annak idején a karmesterversenyek alatt az emberek ­hosszú sorban álltak, hogy kifejezhessék a véleményüket, és szavazhassanak.

Ma már név nélkül, kommentek mögé bújva, következmények nélkül lehet sértegetni, megrágalmazni bárkit. Nincs ez így rendjén.

A húsba vágó változások dacára mégis van valami, ami vajmi keveset változott az elmúlt évtizedek alatt, jegyezte meg a televíziós.

A siker ma is azok mellé szegődik, akik többet tudnak a többieknél. Nem véletlen például ­Friderikusz sikere. Tévedhetek persze, mert már nem nézek olyan szenvedélyesen tévét, ahogy korábban. Ha valami nem köt le, habozás nélkül továbbkapcsolok

– fogalmazott Vitray Tamás.

(Borítókép: Vitray Tamás. Fotó: Czimbal Gyula / MTI)