2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Kulka János visszatér a színpadra

2024.06.17. 16:00
A 2023/2024-es évadban a Füge Produkció tíz bemutatót és négy kiállításmegnyitót tartott. A következő évad hasonlóan gazdagnak ígérkezik, benne Csuja László Halál Velencében című Thomas Mann-rendezésével, amelyben Kulka János szerepel, és a Halász Rita Mély levegő című regényéből készült előadással, amelyben Pálos Hanna látható.

Két előadással kezdi a Füge Produkció a 2024/2025-ös évadot. Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben mutatják be a Színházteremben Csuja László Halál Velencében című Thomas Mann-rendezését, amelyben Kulka János szerepel, illetve Pálos Hanna Mély levegő című monodrámáját is szeptembertől láthatja a közönség a Kamarateremben – írja a kultura.hu.

Októberben Szilágyi Bálint rendezi a Hab a tortán!-mesesorozat legújabb részét Matricás Laci címen Barta Ágnes és Mészáros Martin szereplésével. Szilvay Máté Staféta-nyertes I see no god up here című premierjét október 4-én tartják a Trafóban. Farkas Ádám a magyar gyermekvédelemről készít verbatim színházi előadást a Színházteremben a novemberi mindenGYEREK-fesztiválra.

Három Budapest-drámapályázaton nyertes pályamű is megvalósul a következő évadban: Pass Andrea Polaroid Budapest című darabját februárban mutatják be a Színházteremben, Kontos Miklós Stég című drámája Schwechtje Mihály rendezésében márciustól lesz látható ugyanitt, Németh Ákos Más című művét pedig Vajdai Vilmos viszi színre áprilisban.

Sikerült összegyűjteni

Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Füge Produkció elnöke, a Jurányi Ház vezetője elmondta, ősszel indították a közösségben az energiakampányukat a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen, ennek eredményeképp több mint ötmillió forintot sikerült összegyűjteni, amelyet arra szánnak, hogy napelemek kerüljenek a Jurányi tetejére.

Átadták a Szirtes Attila-díjat, amelynek nyertesei Dézsi Kata és Mervel Miklós. Előadásaikat számos díjjal jutalmazták. A Ki ölte meg az apámat a Színikritikusok Díját kapta a legjobb független előadás kategóriában, a Született: Wágner Emese a MOST Feszten a legjobb monodráma díját, a Szarvasnak gyermeke című darabban játszó Friedenthal Zoltán a legjobb férfi epizódalakításért járó Brighella-díjat kapta a VIDOR Fesztiválon.

Rozgonyi-Kulcsár Viktóriát Pro Cultura Urbis díjjal tüntették ki, és jelölték a SzuperWMN Lámpás-különdíjára, valamint üzleti kategóriában a Nők Lapja Példakép díjra.