2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Nagy bejelentés: jön a Coldplay legújabb albuma

2024.06.18. 09:23
A Moon Music vinyl- és CD-kiadásához is újrahasznosított műanyagot használnak. Az album előfutárát Magyarországon hallhatta először a közönség.

Október 4-én jelenik meg a Coldplay brit zenekar tizedik lemeze, a Moon Music, amely a környezettudatosság jegyében jelenik majd meg – közölte a Warner Music Group magyar képviselője, a Magneoton.

Az album előfutárát, a feelslikeimfallinginlove című dalt először a magyar közönség hallhatta a zenekar telt házas vasárnapi koncertjén a budapesti Puskás Arénában.

A Moon Music lesz a világ első zenei anyaga, amelyet 140 grammos EcoRecord LP-ként adnak ki, és példányonként 9 újrahasznosított PET-palackból készül, 85 százalékkal csökkentve a gyártási folyamat szén-dioxid-kibocsátását a hagyományos 140 grammos vinylhez képest.

Korábbi partnerével, a The Ocean Cleanuppal együttműködésben a zenekar egy különleges kiadást is megjelentet. A Notebook Edition EcoRecord LP 70 százalékban a guatemalai Las Vacas folyóból kihalászott műanyag hulladékból készül, amely így nem éri el az Atlanti-óceánt. A Moon Music CD-kiadásai 90 százalékban újrahasznosított polikarbonátból készülnek, így a gyártási folyamat során legalább 78 százalékkal lesz kevesebb a szén-dioxid-kibocsátás, mint a hagyományos CD-k esetében.

A pazarlás csökkentése érdekében a Moon Music első kiadása korlátozott példányszámban lesz elérhető. A Notebook Edition kemény kötésű könyvként érkezik, amely a frontember, Chris Martin eredeti stúdiófüzetének hű mása 28 oldalnyi exkluzív jegyzettel, dalszöveggel és illusztrációval az album írási és rögzítési folyamatáról.