2024. július 2. 18:00
Románia
Hollandia
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Michael J. Fox elvitte a show-t a Coldplay fesztiválos fellépésén

2024.06.30. 12:54
Michael J. Fox több mint 30 éve tud róla, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, ennek ellenére mindent próbál megtenni, hogy teljes életet élhessen. Nemrég az angliai Glastonbury Fesztiválon lopta be magát ismét a rajongók szívébe, ahol gitárral a kezében jelent meg a Coldplay fellépésén.

Michael J. Fox 2020-ban vonult vissza egészségügyi problémái miatt. A Vissza a jövőbe színésze mindig is küzdött sorstársaiért, alapítványa azért küzd, hogy gyógymódot találjanak a Parkinson-kórra, amiben több mint 6 millió ember mellett ő is szenved.

A 63 éves színész állapota folyamatosan romlik, ami a Glastonbury Fesztiválon is látható volt. Michael J. Fox már a Vissza a jövőbe című filmben is megcsillogtatta tehetségét. Nemcsak a színészit, hanem a zeneit is. A legendás filmben a Johnny B. Goode című dalt énekelte és gitározta, amit 2016-ban a Coldplayjel is eljátszott. Akkor még sokkal jobb állapotban volt, mint most. 

A Coldplay népszerűsége nem csökken, nemrég háromszor töltötték meg a Puskás Arénát, és most az angliai Glastonbury Fesztiválon is szép számmal hallgatták a zenekart. A Fix You című számnál azonban olyasmi történt, amire senki sem számított.

A tolószékbe kényszerült Michael J. Fox ugyanis egy rózsaszín Fender gitárral a kezében megjelent a színpadon, majd eljátszotta a dalt a zenekarral, amivel nagy sikert aratott a közönség körében. 

Vissza jövőbe című filmekben Marty McFlyt alakító színész a Parkinson-kór kutatásának egyik vezető szószólója lett, 2000-ben megalapította a Michael J. Fox Alapítványt, hogy segítsen a közvélemény felvilágosításában és a kutatások finanszírozásában.

A céljaim mindig változnak. A legnagyobb célom, azt hiszem, az volt, hogy családot alapítsak. Négy csodálatos gyerekünk van, és ez volt a legfontosabb. A másik pedig az alapítvánnyal végzett munkánk

– mondta korábban Michael J. Fox, aki korábban azt is kilátásba helyezte, hogy visszatérne a színészkedéshez.