A Netflix is beszállt az amerikai elnökválasztásba

2024.07.26. 17:09
A Netflix társalapítója hétmillió dollárt adományoz Kamala Harris elnökválasztási kampányára. Reed Hastings a június 27-i elnökjelölti vita után a hollywoodi személyiségek sorához csatlakozva felszólította Biden elnököt, hogy lépjen vissza az indulástól.

Reed Hastings, a Netflix ügyvezető elnöke 7 millió dollárt adományozott a Kamala Harris alelnök elnökválasztási kampányát támogató szuper-PAC-nek. Ez a legnagyobb összeg, amivel a streamingmogul valaha is hozzájárult bármilyen kampányhoz.

A katasztrofális vita után ismét játékban vagyunk

– mondta Hastings. A Netflix egyik képviselője sem volt hajlandó kommentálni a történéseket.

Van mit a tejbe aprítani

A június 27-i vitában bemutatott rettenetes teljesítménye után Hastings is azok közé a hollywoodi személyiségek közé tartozott, akik felszólították Biden elnököt, lépjen ki a 2024-es versenyből, hogy a demokraták legyőzhessék Donald Trumpot. Hétfőn a Netflix ügyvezetője az X-en posztolt: „Gratulálunk Kamala Harrisnek, itt az ideje, hogy nyerjünk.”

Biden vasárnap bejelentette, hogy felfüggeszti 2024-es újraválasztási kampányát, és támogatja Harrist, hogy induljon helyette. Harris kampánya azóta több mint 130 millió dollárt gyűjtött össze.

Hastings 1997-ben társalapítója volt a Netflixnek. 25 év után távozott vezérigazgatói posztjáról. Ted Sarandos és Greg Peters lettek a streamingóriás társ-vezérigazgatói, Hastings pedig ügyvezető elnökként folytatja.

Variety megírta, hogy a Bloomberg Billionaires Index szerint Hastings nettó vagyona jelenleg 6,21 milliárd dollár, amelynek nagy része a Netflix részvényeihez kapcsolódik.