Ritka tévedés miatt maradt el Hevesi Tamás erdélyi fellépése, megszólalt az énekes

2024.07.27. 08:50
Adminisztrációs hiba miatt nem ment el fellépni a csanálosi Strudlifesztiválra Hevesi Tamás, aki így elutazott nyaralni a feleségével. A zenész-énekes azt nyilatkozta, hogy sosem szokott fellépést elfelejteni, de a koncertkötelezettségéről nem tudott, különben nem szervezett volna akkorra nyaralást. Mivel az a rágalom is érte a művészt, hogy megfeledkezett a kötelezettségéről, pert helyezett kilátásba.

Július 28-án rendezik meg a Strudlifesztivált az erdélyi Csanáloson, azonban az utolsó pillanatban az esemény programját át kellett szervezniük. Olyan hírek is megjelentek, miszerint Hevesi Tamás, a fesztivál főfellépője megfeledkezett arról, hogy a hétvégén koncertje lesz a helyszínen, aki így ehelyett elment nyaralni. Ennél azonban sokkal árnyaltabb a helyzet, ugyanis adminisztrációs, vagyis egyeztetési hiba történt, ezért a zenész nem is tudott arról, hogy színpadra kell lépnie a hétvégén.

Hevesi Tamás rosszindulatú beszédnek nevezte a megjelent híreket, amelyek szerint elfelejtette a fellépését, amiért már előre kifizették. Mint mondja, a fellépési díját nem kapta meg előre.

„Ez rágalmazás és becsületsértés. Semmilyen pénzt nem kaptam meg. Az, hogy a közvetítői iroda bekéri a megrendelőtől, az egy normális folyamat, de én ezt nem kaptam meg, hiszen nem dolgoztam meg érte, nem voltam ott, ezért nekem nem is jár” – mondta Hevesi Tamás a Blikknek, hozzátéve, hogy  rágalmazás és becsületsértés miatt – ha kell – jogi lépéseket is hajlandó tenni.

Tíz napra elutaztunk, és négy-öt nappal ezelőtt jött egy egyeztető, hogy nekem szombaton Csanáloson kell énekelnem. Kiesett a kanál a kezemből

– fogalmazott Hevesi Tamás, leszögezve: nem szokott koncerteket elfelejteni, sőt büszke rá, ha a határon túlról hívják. Ám most egy tévedés miatt nem jutott el hozzá a a szerződés

Már nagyon-nagyon rég nem énekeltem Erdélyben, és nagyon örültem ennek a lehetőségnek

 – magyarázta Hevesi Tamás, aki azt is elárulta, hogy még februárban keresték meg a fellépéssel kapcsolatban, de nem ő volt az, aki aláírta a szerződést.

Blikknek a zenész elmondta, hogy az egyeztető megérkezése után felhívták az asszisztensüket, aki bocsánatot kért amiatt, hogy nem küldte el nekik a szerződést. Hevesi Tamás elismerte, hogy az ő oldaluk hibázott, de kikéri magának, hogy megfeledkezett a saját koncertjéről.

Mivel szembesültem azzal, hogy mi történt – sajnos rajtam kívülálló okoknál fogva –, azt is felajánlottam, hogy ha kell, bármikor ingyen és bérmentve bepótolom ezt a műsort. Kiutazom, megcsinálom

– mondta az énekes.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Hevesi Tamás felesége Instagram-oldalán állt ki férje mellett. Mint írta, nem szereti, ha valakit igazságtalanul bántanak, még kevésbé, ha az illető épp az ő férje.

„Tomi nem »elfelejtett« elmenni a csanálosi fellépésére, hanem nem érkezett el hozzá az aláírt szerződés. Egy énekes onnantól tekinti rögzítettnek a dátumot – mindaddig csupán érdeklődés. Nem lett neki előre kifizetve az összeg – azt mindig  teljesítés után rendezik” – írta.