Budapesten tartják Woody Allen új darabjának a világpremierjét

2024.07.31. 20:06
Szabó Máté rendezésében kerül színpadra a Belvárosi Színházban debütáló Brooklyni mese, amelyet Woody Allen írt a koronavírus-járvány alatti lezárások idején. A főbb szerepeket Mészáros Máté, Járó Zsuzsa és Schruff Milán alakítja.

Október 4-én nem akármilyen világpremierre kerül sor Budapesten, ugyanis a Belvárosi Színház először mutathatja be Woody Allen Brooklyni meséjét.

A történet főszereplői egy gengszter és családja, illetve egy lopott Raffaello-festmény, amelyet egész Európa keres. Felbukkan benne egy dörzsölt orgazda, és a kép hamarosan ott díszeleg a maffiafőnök szobájának falán.

„Jobbá tehet-e minket a művészet? Helyes irányba terelheti-e a bűnösöket az, ami tökéletes?” – kereste rájuk a választ Woody Allen, amikor a koronavírus-járvány alatti lezárások idején otthonában új darab írásába kezdett.

Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség, hogy előadásunk ősbemutató, a darabot a magyar közönség láthatja először a világon

– áll az Orlai Produkció közleményében.

A vígjáték főbb szerepeit Mészáros Máté, Járó Zsuzsa, Cseh Judit, Schruff Milán, László Lili, Bíró Panna Dominika, Rohonyi Barnabás, Dékány Barnabás, Mészáros Martin és Ficzere Béla alakítják. A produkciót Szabó Máté rendezi, a magyar szöveget Zöldi Gergelynek köszönhetjük, a díszletet Khell Csörsz, a jelmezt pedig Szakács Györgyi tervezte.