Eltemették Boros Lajost

2024.08.12. 13:13
Hétfőn, a nagykőrösi izraelita temetőben eltemették Boros Lajost, aki múlt héten halt meg. Mindeközben egykori műsorvezetőtársa, Bochkor Gábor is nyilatkozott a Retro Rádióban arról, miért nem tudott pénteken reagálni a rádió adásában a gyászhírre.

Még pénteken derült ki, hogy kedvenc városában, vagyis Nagykőrösön temetik el Boros Lajost, aki csütörtökön halt meg.

Hétfőn sor került a gyászszertartásra, a Bors szerint erős rendőri készültség mellett vette kezdetét Boros Lajos temetése. 

A Blikk arról számolt be, hogy

az izraelita szertartáson a rádiós unokatestvérei mondtak beszédeket, és a család búcsúlevelét is felolvasták.

Hírességeket, pályatársakat viszont nem láttak a gyászolók között, holott sokan összegyűltek. A ceremónián elhangzott, hogy Boros Lajos „nagyon szimpatikusan tudta kezelni a sikert. Éltette, de nem lettek sztárallűrjei. Megőrizte azt az embert, aki 1989-ben megnyerte a Ki mit tud?-ot. Minden volt, ami ebben a szakmában lehetett. Ami a legfontosabb: ember volt, nem is akármilyen.” 

Elhangzott az is, hogy Boros Lajos gyerekkorában Nagykőrösön töltötte testvéreivel, unokatestvéreivel a nyarakat, együtt élték át a legszebb nyári élményeiket. Habár kiszakadt egy időre a közegből, a kapcsolat ugyanolyan szoros maradt, mint annak idején – mondták hozzátartozói, kitérve arra is, hogy

a család az utolsó pillanatig bízott a felépülésében, a kórházi ágyán is tartották benne a lelket.

„Volt egy szállóige köztünk: amikor kérdeztük egymástól, hogy van a másik, az volt a válasz, hogy sz**ul, de büszkén. Most, amikor bent voltam a kórházban, megkérdeztem Lacitól, hogy van, és azt mondta, sz**ul. Mostantól, ha megkérdezzük, Lajosra fogunk emlékezni” – idézte fel Boros Lajos legfiatalabb unokatestvére a Blikk szerint.

A lap azt írta, hogy Boros Lajost ezután végső útjára kísérték, sírhelye a temető főbejárata mellett van.

Bochkor Gábor is megszólalt

A Retro Rádió hétfő reggeli műsorában Bochkor Gábor is beszélt Boros Lajosról. Az adást a Facebookra is feltöltötték.

A rádiós a műsor elején elárulta, hogy pénteken miért nem tudott reagálni a Retro Rádióban egykori társa halálának hírére. Úgy fogalmazott: „Nyilván én nem tudtam megnyilvánulni Lali király távozásával kapcsolatban, de ennek az volt az oka, hogy pénteken volt édesanyám temetése. Ezért nem voltam jelen, ezt nem akartuk előre mondani.”

Nyilvánvalóan engem éppúgy megdöbbentett, csak az én gyászom most valahol máshol van. Mindamellett nagyon fog hiányozni

– mondta Bochkor Gábor, majd azt is hozzátette, hogy mostani műsorvezetőtársa, Voga János a minap nála aludt, és „rengeteget sztoriztunk a Lajosról, mi így emlékeztünk meg. Ezzel telt tulajdonképpen a napunk”.