Művész legendák előtt tiszteleg a STRAND Fesztivál

2024.08.15. 14:32
Hazai zenészekről, Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról és DJ Palotairól nevezi el a STRAND Fesztivál a legfontosabb útjait és tereit, így állít emléket és tiszteleg az elhunyt magyar előadók előtt.

„A legszebb panorámájú fesztivál” címmel minden bizonnyal a STRAND büszkélkedhet: a Balaton partján vezető útról az északi-part és Tihany is csodálatos képet fest. A sétányt a fesztivál idejére Fábián Juliról nevezik el. Az énekesnő 2017-ben, fiatalon hagyott itt minket. Fábián Juli korábban többször is szerepelt a STRAND programjában, sokan emlékeznek rá meleg szívvel. 

A STRAND bevezető útja Siklósi Örs nevét kapja. Az AWS frontembere korábban nemcsak fellépőként volt jelen a STRAND-on, de a fesztivál egyik legkedveltebb dalszöveg részlete is tőle származik:

a “Viszlát nyár!” felirat népszerű szelfipont a fesztiválozók körében.

A 2021-ben elhunyt művész zenekara, az AWS a nyitónapon, 2024. augusztus 22-én lép fel a fesztiválon.

A legfontosabb tér Somló Tamás emlékét őrzi. A MOL Nagyszínpad elé esténként akár húszezer vendég is érkezik a koncertek és a színpadi cirkuszi show-k miatt. Az LGT legendás zenésze sokak példaképe, és köztudott, hogy végzett artista volt, aki a koncerteken gyakran bemutatta tudását. 

DJ Palotait a szakmában mindenki csak „faternak” hívta. A legendás lemezlovas tavaly hagyott itt miket, de neve idén is szerepel a STRAND programjában. A szervező Weekend Event Kft. ezzel is szeretné a művész emlékét őrizni, a tiszteletdíjjal pedig Palotai Zsolt családját támogatják. Az éjszakai bulik fő helyszíne idén a DJ Palotai tér lesz a STRAND Fesztiválon.