Magyar Érdemrend lovagkeresztet kapott Fásy Ádám

2024.08.16. 13:39
Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Fásy Ádám a magas színvonalú munkájáért. Az elismerésről a Kulturális és Innovációs Minisztérium sajtóosztálya adott hírt.

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Zsigó Róbert, a minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a Pesti Vigadóban adta át a díjat Fásy Ádámnak augusztus 20-a alkalmából.

Fásy Ádám elsősorban a Zeneexpressz / Fásy mulató című műsoraival híresült el, a 90-es évek elején pedig ő lett a Miss Universe Hungary, a Miss Europe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary licencek tulajdonosa is.

Értékteremtő előadó

A díjátadón kulturális szervezőként, műsorvezetőként és a Munkácsy Alapítvány elnökeként hivatkoztak rá.

Ma sem kisebb a kihívás, mint volt a zivataros századok során, a válasz pedig ugyanaz. Állhatatos értékőrzés és bátor értékteremtés, ami egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat

− mondta Hankó Balázs a díj átadásakor.

„Ezt kellett a magyar történelem során számos esetben és napjainkban is megvédeni az önkénytől, most pedig az önkény olyan új formájától, amikor a semmibe vezető abnormalitást akarják mércévé tenni, amikor a keresztény hitből, kultúrából űznek egyesek tréfát” − idézi az MTI a minisztert.