Ez a színház befogadta a Nemzeti Színházból távozott két színészt

2024.08.21. 08:50
Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia felmondott a Nemzeti Színháznál, mivel kritikán aluli módon álltak hozzájuk a Rómeó és Júlia című előadás során elszenvedett balesetük után. Most azonban kiderült, hol folytatják pályafutásukat.

2023. november 10-én súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása közben. A két színész nyár elején felmondott, azonban most visszatérnek a színpadra, nem is akárhol.

A Centrál Színház tárt kapukkal várta a művészeket, akiknek szerződése egyelőre egy darabra szól, de az igazgató hosszú távú együttműködést remél. A színészek idén decemberben kezdik majd el próbálni David Auburn Proof – Egy bizonyítás körvonalai című drámáját, aminek a premierje 2025. február 8-án várható.

Egyelőre mindketten erre az egy darabra szerződtek hozzánk, de mivel nagyon kedvelem és rendkívül tehetségesnek tartom őket, abban a reményben kezdem el velük a próbafolyamatot, hogy a közös munka után nekik is lesz majd kedvük tovább folytatni az együttműködést és társulati taggá válnak, de hivatalosan egyelőre erre az egy előadásra szól az együttműködésünk

– árulta el Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója a Blikknek, hozzátéve, hogy Szász Júliával máris szóba került, hogy esetleg egy másik darabban is részt vesz. 

Szász Júliával máris szóba került egy másik darab lehetősége, de egyelőre ennek a részleteit még nem pontosítottuk. Egy biztos, decemberben elkezdődik a Proof – Egy bizonyítás körvonalai próbafolyamata, de én már most bízom abban, hogy ez egy hosszú távú együttműködés első állomása lesz Júliával és Ottóval

– mondta Puskás.

A két színész kártérítési ügye továbbra is tart, céljuk, hogy peren kívül egyezzenek meg a Nemzeti Színházzal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport