Taylor Swift először szólalt meg a terrorfenyegetés miatt lemondott koncertjeivel kapcsolatban

2024.08.22. 09:27
Taylor Swift az Instagramon osztotta meg gondolatait az Eras turné európai szakaszáról. Az énekesnőnek mindhárom bécsi koncertjét le kellett mondania, ugyanis terrortámadást terveztek végrehajtani a rajongók ellen.

Taylor Swift először beszélt arról, hogy a bécsi koncertek augusztus elején történt lemondása „újfajta félelemmel töltötte el”, amiről a BBC számolt be.

Az Instagramon közzétett bejegyzésében azt írta: bűntudatot érez, amiért rengetegen tervezték, hogy eljönnek a műsorokra, amelyek mégsem valósultak meg. Mindhárom koncertet törölték az osztrák fővárosban, három embert pedig letartóztattak az Iszlám Állam nevében tervezett merényletekkel kapcsolatban. A 34 éves énekes-dalszerző kedden fejezte be Eras nevű turnéjának európai szakaszát a londoni Wembley Stadionban.

Egy szerdai Instagram-bejegyzésében az amerikai énekes azt írta: „Bécsi fellépéseink lemondása pusztító volt, de nagyon hálás voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően nem életeket, hanem koncerteket gyászoltunk. Megnyugtatott az a szeretet és egység, amit a rajongóknál láttam.”

A hallgatás a legjobb döntés

Taylor Swift elmondta, hogy rajongói biztonsága volt a legfontosabb, amikor folytatta turnéját: „Úgy döntöttem, minden energiámat arra kell fordítanom, hogy segítsek megvédeni azt a mintegy félmillió embert, akik a londoni fellépésekre jöttek. A csapatommal nap mint nap kéz a kézben dolgoztunk a stadion személyzetével és a brit hatóságokkal e cél elérése érdekében, és szeretném megköszönni nekik mindazt, amit értünk tettek.”

A tizennégyszeres Grammy-díjas énekesnő azt is elárulta, hogy miért várt eddig az augusztus 8. és 10. között tervezett bécsi koncertek lemondásával kapcsolatosan.

Hadd legyek világos: nem fogok semmiről nyilvánosan beszélni, ha úgy gondolom, hogy ez provokálhatja azokat, akik ártani akarnának a rajongóimnak, akik eljönnek a koncertjeimre. Az ilyen esetekben a hallgatás a legjobb döntés, és csak akkor szabad beszélni, amikor eljön a megfelelő idő. Az volt a prioritásom, hogy biztonságosan befejezzük európai turnénkat, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült

– írta az énekes.

Taylor Swift ezen a nyáron nyolc koncertet adott a Wembley-ben, ezzel minden szólóénekes rekordját megdöntötte, amelyet korábban Michael Jackson állított fel 1988-ban. A sztár nyolcadik show-jával elérte a Take That 2011-es rekordját, azaz egy turnén belül ők töltötték meg legtöbbször a Wembley-t.

Taylor Swift október 18-án folytatja majd turnéját a floridai Miamiban.