Barátját gyászolja Terence Hill

2024.08.22. 20:14
Rainer Brandt német szinkronszínész Terence Hill-lel és Bud Spencerrel is dolgozott együtt, de még Elvis Presley is az ő hangján szólalt meg Németországban.

88 éves korában elhunyt Rainer Brandt német szinkronszínész, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint az 1960-as Ein Toter hing im Netz, az 1978-as Akit bulldózernek hívtak és a Piedone Afrikában. Barátja, Terence Hill Instagram-oldalán búcsúzott tőle.

Drága Rainer! Filmjeink mindig nagy sikert arattak, különösen Németországban, hisz vagány szövegeid még viccesebbé tettek minket. Bár elmentél, nem feledünk. Köszönjük, Rainer Brandt!

– emlékezett meg az utolsó westernjére készülő Terence Hill.

A szinkronlegenda halálát családja a Bildnek erősítette meg, Brandt augusztus 1-jén, otthonában hunyt el. A berlini karrierje 1950-ben kezdődött, többek között Elvis Presley-nek, Tonny Curtisnek és Jean-Paul Belmondónak kölcsönözte hangját a német fordításokban.

Nyelvérzékével és szófordulataival rengeteget dobott a filmeken. Bud Spencer, aki híresen lezserül tanult szöveget, gyakran azzal zárta a jeleneteket hogy „Rendben van. A többit Rainer intézi…”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport