Pintér Béla videóüzenetben fordult a nézőkhöz

2024.08.28. 19:42
Tovább romlott a Pintér Béla és Társulata helyzete, mivel a következő évadra már egyáltalán nem kaptak állami támogatást. Erről Pintér Béla társulatvezető videóüzenetben számolt be, s egyben kérte a nézők támogatását.

Pintér Béla társulata 26. évadát kezdi meg szeptemberben, és most már az Átrium lesz az otthonuk. Pintér Béla társulatvezető most videóüzenetet tett közzé, amiben elmondta, „nagyon örülünk, hogy visszatérhetünk a Margit körútra, mert itt biztonságosabbnak, kiszámíthatóbbnak érezzük a jövőnket”.

Egyrészt ez egy magánkézben lévő intézmény, amire sem az országos politika nincs ráhatással, sem a helyi, így szabadon alkothatunk, dolgozhatunk

– fogalmazott a társulatvezető, aki szerint bármennyire is szerették korábbi fő bázisukat, az Újpesti Rendezvényteret, anyagilag nem volt stabil az ottani működésük.

„Helyzetünk tovább romlott, mivel a következő évadra már egyáltalán nem kaptunk állami támogatást” – mondta.

Pintér Béla szerint az Átriumban egy olyan működést alakítanának ki, hogy a teljes költségvetésük 90 százalékát a jegybevételük adná, a fennmaradó részt mikroadományokból, támogatói programok segítségével szednék össze évadról évadra.

Hogy mindez megvalósulhasson, most a nézők segítségét kérik, egyrészt az előadások látogatásával, de más támogatási formák közül is lehet választani: banki átutalással és egyéves támogatói tagság kiváltásával, amit eddig csaknem háromszázan tettek meg. Az előző évadban ötszázan cselekedtek így.