Még egy brit színész sem keresett annyit epizódonként, mint Eddie Redmayne

2024.08.29. 20:04
Eddie Redmayne egy thriller sorozatban lesz látható ősszel, most pedig kiderült, hogy még senkinek sem fizettek annyi pénzt egy ilyen szerepért, mint neki. A Sakál napja már a 70-es években is kasszasiker volt, valószínűleg most is ebben bíznak az alkotók.

A Sky jelenleg a 70-es években meghatározó A Sakál napja című thriller remakején dolgozik, a címszerepben pedig az Oscar-díjas Redmayne-t láthatjuk majd. A 10 részes sorozat a csatorna eddigi legnagyobb költségvetésű alkotása, 100 millió fontot költenek rá a készítők. A főszereplő, Redmayne epizódonként 1 millió fontot kapott, így összesen 10 millió fonttal lett gazdagabb, ami átváltva a jelenlegi árfolyamon több mint 4 és fél milliárd forintnak felel meg – írta meg a The Sun.

Különböző források elmondták, hogy ez a hatalmas összeg, amit Redmayne keres, az egyik legmagasabb díj amit brit dráma főszereplője valaha kapott. Ettől függetlenül úgy gondolják, hogy teljesen normális fizetség, ha megnézzük, hogy a streaming óriások mennyit hajlandók költeni a világszerte sugárzott drámákra.

Nem ma kezdték

A Sky eddigi legnagyobb költségvetésű műsora a Fortitude volt, amelynek 11 epizódja 30 millió fontból készült el. Az új sorozatot az Egyesült Államok Peacock nevű szolgáltatóján keresztül sugározzák majd.

A Sakál napja már akkor kasszasiker lett, amikor 1973-ban bemutatták Edward Fox főszereplésével. A történet Frederick Forsyth két évvel korábban megjelent regényén alapult. A novemberben érkező alkotásban egy magasan képzett bérgyilkos, akit Redmayne alakít, emberére akad egy Biance nevű hírhedt MI6-ügynök személyében és elkezdődik a macska-egér játék, amely által hatalmas pusztítást hagynak maguk után.

A Sakál napja remake-jét a Trónok harca rendezője, Brian Kirk készíti Ronan Bennett, a Nagykutya című krimisorozat alkotójának produceri közreműködésével.

Eddie Redmayne Nagy-Britannia egyik vezető színészévé nőtte ki magát, miután temérdek díjat kapott, köztük egy Oscar-díjat, egy Tony-díjat és egy BAFTA-díjat is. Eredetileg a West End és a Broadway színházaiban vált népszerűvé, majd a 2010-es évek elején berobbant a filmiparba az Egy hét Marilynnel és a Nyomorultak című kasszasikerekkel, ezáltal pedig világhírnévre tett szert.