Gyurcsány Ferenc álnéven publikálhatta első könyvét

2024.09.03. 18:54
A politikus édesanyja, Varga Katalin nevét viselő Facebook-oldalon több jel is arra utal, hogy valójában Gyurcsány Ferenc áll mögötte. A kereszt halála szerzője első könyvének ajánlójában tette a legszembetűnőbb utalást, ami összeköti a pontokat.

Könyvet adhatott ki Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök – csak nem a saját nevén. A Nap Híre információi szerint

a DK elnöke az édesanyja, Varga Katalin nevét használhatta krimije, A kereszt halála kiadására.

Bár egyelőre még sem a volt miniszterelnök, sem a DK nem erősítette meg az értesüléseket, a „Kate Vargha” nevű Facebook-oldalon különös egybeeséseket lehet felfedezni.

Az augusztus 19-én létrehozott oldalon található írások fogalmazásmódja nagyon hasonlít a politikus saját oldalán közzétett írásokra. Emellett az életrajzi adatok is stimmelnek az oldalon megosztott tartalmaknál, többek közt például Pápa városával kapcsolatban – ahol Gyurcsány Ferenc született – és a politikus édesapját illetően is. 

A legszembetűnőbb viszont az, hogy a könyv ajánlója úgy fejeződik be:

Ha eddig azt hitték, hogy ismerik a szerzőt, akkor most ki fog derülni, hogy mégsem.

Az egykori miniszterelnök írói vénája már többször megmutatkozott. Ahogy megírtuk, többször tesz közzé politikától független, rövid írásokat, novellákat saját oldalán, másrészt pedig már jelent meg könyve Gyurcsány a konyhában címmel – igaz, az egy szakácskönyv. Emellett azt is elárulta, hogy hosszabb hangvételű írást is tervez megjelentetni, ami a jelek szerint megérkezhetett.

Az oldallal kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Demokratikus Koalícióinak is. Amennyiben válaszolnak, frissítjük cikkünket.