Fel van adva a lecke, különleges játékra hív a Nyitott Műhely

Névtelen-1
2024.09.10. 10:32
Immár második alkalommal rendezik meg a Macskabölcső kiállítást. A rendhagyó művészeti eseményen ismét hét kortárs költő és képzőművész alkotott együtt. Éppen úgy, ahogyan gyermekkorunkban a macskabölcső fonalaival játszottunk: egymásnak továbbadva a fonalat, amely minden kézben más formákat ölt, így formálódnak a versek képekké, a képek pedig újra verssorokká. Az izgalmas rendezvényt 2024. szeptember 25-én a budai Nyitott Műhelyben tartják meg.

Újra lesz Macskabölcső, ezúttal is a hazai és a nemzetközi irodalom kiválóságaival, neves illusztrátorokkal és kitűnő zenével. Hét költő verseihez ismét hét illusztrátor készített képeket, így született meg a Macskabölcső című összművészeti kiállítás, amely a művészeti ágak közötti kapcsolódásra hívja fel a figyelmet.

A Macskabölcső 2024 projekt irodalmi alkotói között két külföldi vendég is szerepel: a norvég Fatemeh Ekhtesari, illetve a dán Claus Høxbroe. A játékban a magyar líra krémje is részt vesz, mint 

Erdős Virág, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Pajor Tamás és Tomaji Attila.

A Macskabölcső 2024 projekt felkért képzőművészei: Alács Anna, Fiser Alíz, Korcsog Réka, Makhult Gabriella, Szabó Imola Julianna, Szalma Edit, Szegedi Katalin.

Tehát a 2024. szeptember 27-ei esten a képek és a versek a macskabölcsőjáték fonalaival kapcsolódnak egymáshoz a Nyitott Műhely kiállítóterében:

A LÁTOGATÓNAK „KI KELL NYOMOZNIA”, MELYIK ILLUSZTRÁCIÓ MELYIK SZÖVEGHEZ TARTOZIK.

Az ősi gyermekjáték közben az egyik fonalat vettük át a másiktól, egyik formából bomlott ki a másik, így bomlanak a verssorok képekké, a képek szavakká és újra verssorokká az alkotók kezében is.

Az eseményen Áron András ’Apey’ zenél, a külföldi vendégekkel pedig Czinki Ferenc beszélget. A kiállítás kurátora: Miklya Emese.

A zenés felolvasással egybekötött interaktív kiállításmegnyitóra 2024. szeptember 25-én 18:00-kor, a Nyitott Műhelyben kerül sor.

(Borítókép: Erdős Virág, Szabó T. Anna és Parti Nagy Lajos. Fotó: Tövissi Bence / Index, Máthé Zoltán / MTI, Tövissi Bence / Index)